-

-

miercuri, 16 decembrie 2009

Noul Babilon al "realitatii"


Ohe!... Ohe! Presto affrettiamoci - I Pagliacci (Paiate)
                                                                          
Aceasta este o continuare a discutiei inceputa pe marginea postarii precedente. Tema ar fi : cum definesc eu notiunea de "prejudecata".


Dictionarul da o definitie extrem de sumara a fenomenului. Cea propusa de mine ar fi:
prejudecata - perceptie a realitatii insusita la un moment dat, in absenta altor informatii de natura de a o infirma.


Aceasta ar fi esenta. De ce prejudecata persista sau de cate categorii poate fi, ar fi tema unei eventuale alte discutii. Astept definitiile voastre, sa vedem daca reusim sa le combinam cumva si sa ne "lipim" de vreun premiu academic. :)
                                
                                             

278 comentarii:

«Cel mai vechi   ‹Mai vechi   1 – 200 din 278   Mai noi›   Cele mai noi»
Anonim spunea...

definita ta este si mai sumara decat cea din dictionar
:)
Despre felurile, nuantele, prejudecatilor am outea vorbi toata viata si tot nu am epuiza subiectul.
:))

Asadar, revin la cele afirmate de catre tine:
Iti pare corect, sanatos sa pornesti de la ideea conform careia "negrii din Congo sunt canibali" decat de la "unele triburi sau chiar unii negrii din Congo sunt canibali"?
Copilului tau ii vei transmite tot aceasta ecuatie? sa porneasca de la peiorativ, negativ... cautand argumente pro, in loc sa porneasca invers?!

Anonim spunea...

cel ce-l citeaza pe Kant este unul ce a stat cu picioarele in apa rece, conspectand si memorand, ca ulterior sa faca impresie buna auditoriului si nu cel ce-l citeaza pe Kant este atat de pasionat de acest autor, ca isi subevalueaza propriile cuvinte, gasind de cuviinta sa-l citeze pe marele sau autor?!
:))))

SOmeONE spunea...

imi permit sa-ti atrag atentia asupra nuantelor. Pentru ca nicaieri nu am scris ca TOTI cei ce il citeaza pe Kant s-ar incadra in categorie. Nici ca EU as fi mai breaz. Daca vei reusi sa admiti aceste lucruri, suntem pe drumul cel bun si vom savura discutia. Daca nu, mai bine ne oprim aici.

Nu am vazut inca propunerea ta de definitie.

SOmeONE spunea...

Pe moment, trebuie sa imi "incarc bateriile", deci voi lipsi o vreme. Ai timp sa formulezi. Repet, fa abstractie de autorul postarii, sa zicem ca e anonim, hai sa discutam conceptul. :)

Anonim spunea...

Sorin, sunt propozitii simple si cred ca am fost destul de clar.
TOTI l-am folosit in contextul "negrilor canibali", pentru acolo l-ai folosit si tu, iar in cazul "fanului lui Kant" m-ar referit la singular, prezentand varianta ta (cea cu picioarele in lighean, conspectand) si varianta mea, cea in care este pasionat de autor (varianta mea), nu vad niciun plural in acel context.

Nici nu am facut referire ca tu esti mai breaz sau nu.
Eu m-am referit strict la articolul tau - prejudecatile si cultura lor - spunand ca TOTI avem prejudecati!
Nu dezbatem doar conceptul ci si manifestarea lui. Nu fac filozofie pe marginea unui concept, ci prezint o realitate (din unghiul meu).
Ce e in neregula?
Te-am intrebat daca modul tau de a privi realitatea, de a porni la drum il vei transmite si copilului tau.
Te-am intrebat daca este sanatos sa pornesti de la negativ, cautand argumente pro, iar daca nu reusesti sa spui nu e valabila prejudecata mea.

Mi-e indiferent cine este autorul, crede-ma, nu ma inscriu in randul celor cu resentimente, repulsii etc.
:)) Nu sunt Iris, din fericire!

Anonim spunea...

:)))
Nu-mi trebuie timp sa reformulez, bostanul merge de minune iar bateriile sunt duracel... cu durata lunga de viata.
:)))

Odihna placuta si revenire grabnica.

Anonim spunea...

definitia mea este cea din dictionar, pentru ca imi pare cea mai aproape de realitate.
Definita ta eludeaza esenta din definitia data de academicieni.

Light spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

concret si concis!
Jos palaria, Edelweiss!

Anonim spunea...

...tu o numesti lene, eu o numesc comoditate, insa am vizat cred acelasi aspect.

iata inca un fir iesit frumos la iveala, inca nedespicat, pe care tu l-ai reliefat: "ne simtim bine sau nu cand suntem tinta prejudecatilor"!
Nu ne place, insa putem intelege. Daca vrem sa nu perpetuam, luam atitudine, daca vrem sa perpetuam, ne detasam, sau privim doar din unghiul celui ce priveste din exterior, avand tinte fel de fel.

Light spunea...

Citind articolul precedent, m-au uimit cateva afirmatii, nu stiu daca sunt prejudecati sau doar provocari intelectuale virtuale. : ))
De exemplu: " omul cu cat este mai "citit" , cu atat e inclinat catre snobism". Doar in cazul in care acel cuvant "citit" isi merita ghilimelele, un om cu adevarat citit, cu o cultura cat de cat completa(impropriu spus), nu va cadea nicidecum in snobism, pentru ca ceea ce citeste, constient, inconstient, va absorbi,in timp informatiile acumulate vor reflecta o maturitate spirituala si nu va avea predispozitie catre astfel de "gainarii" caracteriale - snobismul.

Nu sunt de acord nici cu ironizarea celor care subliniaza, memoreaza citate apartinand anumitor autori indragiti. Cati dintre noi nu am meomorat pe de rost poezii, motto-uri, citate, ale autorilor si cartilor care ne-au marcat launtricul? am vibrat, ne-am identificat cu acele trairi, citate, ale autorilor respectivi, deci n-as incadra acest fapt sub lancea peiorativa sau snobism.
Un alt aspect cu care nu sunt de acord este - gustul ( mai bun) de pleasca electronica a cartilor. Sper ca nici nu mai trebuie explicat motivul.

Si ca un ultim aspect; "vitaminele " lui Kant sunt benefice, evident nu ingurgitate fortat si toata cutia deodata, insa daca-i privita ca o provocare si indemn intelectual intr-o discutie despre iubire sau orice altceva, este destul de constructiv as zice. Depinde din ce unghi privesti eclipsa.

Administrator spunea...

Edelweiss, :) ma bucur sa citesc raspunsul tau.
De acord cu:
- etichetele fara de cunoastere prealabila
- TOTI avem prejudecati
- experientele anterioare alcatuiesc un alfabet in baza caruia este decriptata viata (desi aici AR-ul mi-a atras atentia ca fac o confuzie)
In loc de "lene mentala" as folosi uneori cuvantul "inertie" si chiar "neputinta".

Anonim spunea...

Maria, confuzia consta in aceea ca pui la un loc temerile, frustrarile, angoasele, spaimele, traumele alaturi de prejudecati.

SOmeONE spunea...

Hei, se pare ca discutia cam lancezeste in absenta unui "cal de bataie"... :)
Buna seara tuturor. Luminita, ma bucur sa te revad. :)
Vad ca mi-ati "ciopartit" articolasul "per bene". Dar nu ati propus o definitie a prejudecatii, cel mult ati facut ciorne. Deci?

SOmeONE spunea...

Din cate vad eu, in absenta unei teorii impartasite de toti, cat de cat, facem confuzii. Nu intamplator am pus titlul Babilonul realitatii,caci se pare ca fiecare vorbeste pe limba sa. Confundam deseori prejudecata cu falsa-impresie.
De asemenea, din cele afirmate de voi, inclin sa cred ca putem identifica cel putin doua tipuri de prejudecati: cele induse si cele auto-fabricate.

Anonim spunea...

Sorine, s-au scris atatea, iti pare lancezeala?
Sa propunem o definitie a prejudecatii, adica sa-i dam o alta definitie?
Nici tu nu ai dat o alta definitie, ci doar ai scurtat-o si trunchiat-o.
Mai ai de raspuns la intrebari, afara nu ploua sa stii
:)))
Nu este o teorie, este deja un fenomen, diferenta cred ca o stii.
:)
Ia'n mai citeste comentariile, sa vezi ca in mare toti suntem de acord in privinta prejudecatilor.
:0
Mai putin a constientizari
:)

Anonim spunea...

aaaa
evidenta - cand oamenii sunt de acord in privinta unei idei, lucru, situatia nu lancezeste, insa nu mai ramane nimic de spus
:)))))
nu mai pot de ras!

Administrator spunea...

AR :)
Multumesc pentru modul cat se poate de explicit de a-mi explica confuzia. De asta am nevoie de la tine. Multumesc pentru lipsa hohotului de ras care ma obliga sa il prelucrez intr-un anume fel ca sa pot face abstractie de el si sa continui dialogul.
Sorin :), revin. Cam fragmentata ziua de azi penru mine.

Anonim spunea...

Pentru nimic Maria.
Oare de ce simt nevoia oamenii sa multumeasca?!
In privinta nevoii, si a prelucrarii hohotului de ras, e strict problema ta. Nu ma bag, nu ma amestec.

SOmeONE spunea...

Ma bucur ca v-ati pus de acord. Asta nu presupune neaparat si ca aveti dreptate. Dupa cum spuneam, exista false-impresii care pot fi confundate cu prejudecatile. Prejudecata, in viziunea mea, este atunci cand, desi ai avut ocazia de a-ti rectifica conceptia, ti-o mentii, in pofida probelor. Falsa impresie este atunci cand inca nu ai avut aceasta posibilitate, sau ai avut-o in mod indirect, din surse ale caror credibilitate nu o poti defini.

Anonim spunea...

Sorine, "negrii din Congo" este falsa impresie sau prejudecata?
Baiatul care da citate din kant este falsa impresie sau prejudecata?

"Cititi ce vreti voi, dar faceti-o liber, cand se va filozofa pe marginea unui anume concept cu nume pompos, lexical veti fi pe din afara, dar veti sti cu siguranta despre ce este vorba... "
este izvorat dintr-o falsa impresie sau prejudecata?

Faptul ca pe tine te-a cucerit o carte cu povesti difera de faptul ca pe impricinatul din povestea ta l-a cucerit Kant? Daca da, prin ce anume?

SOmeONE spunea...

Radule, stii cum se numesc astea? Fumigene.
Daca nu ai inteles sensul postarii mele, nu este nici o problema. Dar nu distorsiona semnificatiile frazelor rupandu-le din context.
Unde nu avem argumente, ce facem, dam cu tra-la-la?
Te invitasem la o discutie serioasa, facand abstractie de ceea ce am scris, din ce motiv si in urma carei prejudecati. Acelea sunt problemele mele. Imi pare ca incerci sa trisezi...

Anonim spunea...

Sorine, fumigenele mele sunt mici artificii pe langa eschivarile tale.
Dar nu conteaza, fiecare dupa cum i se zbate nuca.
Vrei sa stergem cu buretele postarea ta anterioara, cu tot cu comentariile facute la ea?
OK.
Ce ramane de discutat?
Definitia ta?
Definitia noastra?
Definitia din dex?
Ar trebui sa dai si propria-ti definitie a "falsei impresii"
si tot asa... vei adauga elemente noi, poate, poate te vei eschiva de la "scripta manent"
:)
Mie imi este indiferent.

Ce-mi ramane necunoscut este urmatorul aspect:
tu erai personajul cu citatele din Kant, sau altcineva?!
:))))

Administrator spunea...

AR :)
Nevoie, prelucrare hohot, ... din punctul meu de vedere e redundant sa spui ca nu e treaba ta, nu te amesteci, atunci cand randurile sunt sub semnatura ta.
"Multumesc" e un cuvant puternic pentru multi dintre oameni. Totusi, raportandu-ma la cele ce le-ai afirmat anterior, inteleg ca s-ar putea sa nu te autoincluzi in aceasta categorie. Sa ma ierti atunci ca nu mi-am amintit asta inainte de a-ti multumi . :)))

Sorin :)
AR-ul are dreptate in sensul ca deja s-a cazut de acord asupra unor aspecte. Definitia insa tot nu am punctat-o precis si nu am nuantat-o. Din nou, revin in vreo jumate de ora, daca mai e chef de lucru si dezbatut ... daca nu, o noapte buna, tuturor !

SOmeONE spunea...

Necunoscutele tale se pare ca sunt mai multe. Incepand de la prejudecati. Marsand in directia pe care o propui tu, orice afirmatie a cuiva poate fi definita drept prejudecata. Daca afara sunt 10 grade si mie mi-e frig, iar tie nu, asta inseamna ca unul din noi are o prejudecata? Adevaratele prejudecati sunt mult mai profunde. Iata si explicatia dificultatii de a le constientiza, cu atat mai greu de a le putea corija. Prejudecatile au radacini complexe, pentru ca se aseamana cu un file de sistem contaminat de un virus. Fara un program creat special, tu, ca diletant, vei sterge efectiv file- ul si te trezesti ca nu mai functioneaza computerul.
Titlul se confirma, vorbim limbi total diferite, in scopuri si mai diverse. Cheful tau de joaca are farmecul sau, pana la o anumita limita. Imi pare rau, dar nu te pot asecunda...

Anonim spunea...

Maria, redundant?
:)
Mai degraba truism.
:)
O fi, nu te contrazic, nu stiu exact la ce faci referire, si decat sa las presupunerea sa inainteze, zic: E CA TINE!
sau astept alte indicii (chestia cu ipocrizia o detest, asa ca...)

Iarta doar Popa si ... pe bani!
daca ma includ in ceva sau nu, este strict problema mea.
:)

Anonim spunea...

Sorine, nu te supara... bati campii din nou, desi tu insuti ai dat o definitie aproape de cea la care am cazut cu totii de acord.
Luminita a exprimat-o cel mai clar, cel mai concis. Eu nu mai am ce adauga la acea definitie.

Faptul ca 3 persoane au cazut de acord asupra perceptiei vis-a-vis de prejudecati inseamna, totusi, ca nu vorbim limbi diferite, ci doar ca unii dintre noi se prefac ca vorbesc alta limba.
:)
"agramatii sunt rugati sa se abtina" deriva dintr-o prejudecata?
:)))

Anonim spunea...

Prejudecata cu subiectul - fanul lui Kant - este profunda?!
Ai constientizat-o?
"negrii din Congo" este profunda?
ai constientizat-o?

Faptul ca pornesti de la periorativ, cautand argumente in favoarea acelui sens este profund? este corect?

Tot intreb pentru ca nu ai raspuns, ai divagat subiectul.
:)))

Anonim spunea...

Gata, "calatorului ii sade bine cu drumul" spune o "vorba" din poporiu, astfel incat ma retrag in casuta mea bezmetica.

O seara frumoasa si lipsita de prejudecati va doresc.

Ar trebui sa apreciem pe cei ce se straduiesc sa bage ceva in bostan, decat sa-l foloseasca pe post de damigeana sau de vuiet al sufletului cu reverberatii ipocrite.
NU?!

ps. - Sorine, negrii din Congo nu sunt canibali, te asigur! dupa cum romanii nu sunt tigani; dupa cum fanul lui Kant nu a epatat ci a pus pe autorul articolului mai jos disputat in dificultate (eu in locul autorului i-as fi fi spus ca nu l-am citit pe kant, sau ca nu-mi place, insa ii pot vorbi despre iubirea lui Dostoievski)
:)))
Totul depinde de receptor!

Seara faina!

SOmeONE spunea...

Vei fi fiind fantastic de mandru de tiradele tale bombastice. Dupa cum am spus, poate peste cativa ani... Dupa ce vei fi invatat ca, daca unul da din mana a lehamite si incheie discutia cu tine, nu este pentru ca "argumentele" tale l-au "daramat", ci pentru ca a obosit sa te urmareasca in jurul cozii si pentru ca s-a cam saturat sa auda aceiasi placa de gramofon...Vajas con Dio. :)

Anonim spunea...

Sorine, bunule, stii ce-ti propun?! (na, ca m-am intors precum Iris, dar eu cel putin nu mi-am sters conturile)
:))
sa faci un articol cu dialogul dintre noi, sa vezi ce iese!
Cine canta la gramofon si cine canta la tambalul grilajului mental!
Este o idee interesanta si va fi mult mai clara auditia.
Fragmentarea duce la o incoerenta mentala, mai cu seama cand oboseala deja este instalata.

De nu vei avea tu timp, o voi face eu, cu conditia ca tu sa nu stergi comentariile.
Esti de acord?
Si intre timp, poate te dumiresti si cu negrii canibali, si cu fanul Kant, si cu ochelaristii tocilari si cu agramatii etc. de sunt prejudecati sau false impresii sau poate doar "fete morgana"
:)))
E bine?
batem palma?!

Anonim spunea...

Sorine, daca "tiradele" mele iti par bombastice, atunci nu ma mai mir ce ti-a casunat pe saracul fan al lui Kant!
:)))
Iar daca tu crezi ca eu sunt plin de mandrie, atunci inteleg de ce divaghezi subiectul, nascocind alte elemente, pentru a nu raspunde concret intrebarilor ce-ti sunt adresate.

Dialogul pe net nu reprezinta competitie ci doar un exercitiu mental si multa distractie.
:)))
Ave Cezar!

Anonim spunea...

:)))
cand cineva da a lehamite din mana, spunea un iscusit duhovnic, inseamna ca si-a inghitit limba de ciuda
:)))

Administrator spunea...

:)Dumnezeule ...

Administrator spunea...

AR
Din punctul meu de vedere, da, e redundant, adica este o informatie in plus, deja asimilata, care sta sub semnul nonnecesarului, inutilului. Daca tu spui truism, adevar banal sa fie.
Explica-mi mai pe larg la ce te referi cand vorbesti de ipocrizie. Altfel nu stiu ce sa iti raspund.
Noapte buna !

SOmeONE spunea...

Serios, esti infantil... Si imi mentin ideea ca joci murdar. Este deja a treia oara ca faci referinta la Iris, si la presupusele sale handicapuri. Poate ca educatia ne opreste sa facem apropouri scontate pe seama celor care nu sunt prezenti. Zambetele tale aduc mai degraba a rictusuri, nu pacalesti pe nimeni cu ele. Imi pare sincer rau, sunt un tip calm, suport multe dar nu josnicia si falsii buni-samariteni. Mai ales in sos de plin-de-sine. Daca ai terminat cu sarcasmele, poti sa te culci in pace. Uite, facem asa, eu zic ca tu ai perfecta dreptate in toate afirmatiile tale. In schimbul "victoriei", tu ma vei scuti de astazi incolo, considerand ca m-ai anihilat. Poti sa o consideri si pe asta la lista de prejudecati. Cat despre postarea-colaj, fa-o tu. Va fi un balsam pentru orgoliul tau infometat. Si vei avea ceva "serios" pe blog.
Sper ca de asta-data sa ma fi facut inteles. Ciao, ciao.

Administrator spunea...

Sorin, nu stiu ce sa mai zic acum, ca ti-am vazut comentariul.
Eu inca mai legam un dialog cu tine pe tema data. Si probabil voi continua sa o fac si pe alte teme, caci ma simt confortabil in dialog cu tine.
O noapte linistita.

Anonim spunea...

Sorine, infantil este cel ce se supara primul la "nu te supara frate", de altfel acela era si roul jocului: a nu te supara cand descoperi ca ai probleme in (tactica) retorica si sa recunosti derapajele.
Si eu sunt infantil, laolalta cu tine, de ce?
Pentru ca iti sunt partener de joc.
:)

Cat priveste:
" Poate ca educatia ne opreste sa facem apropouri scontate pe seama celor care nu sunt prezenti" iti fac trimitere la ideea ta, conform careia un schiop care radea de un orb avea mai multa consideratie in ochii tai.
Poate doar pentru ca nu erai direct implicat in situatie?!

Postarea colaj o voi face, cu certitudine (rugamintea este sa nu stergi comentariile), insa nu pe blogul meu, ci pe blogul tuturor!Blogul meu este un id in cinstea unui trend, il las asa pentru ca imi place cum arata!
:)

Guarda come dondolo!
Buona notte, sfortunato.
:))

SOmeONE spunea...

Maria, imi cer scuze pentru episodul neplacut. Din pacate ce e prea de to e prea de tot... Dialogul cu tine imi face si mie multa placere, se vede ca avem cam aceleasi prejudecati... :)
Te astept oricand cu placere, o noapte senina iti doresc si eu.

Anonim spunea...

Maria, iti voi raspunde maine, de vei dori, la ceea ce nu-ti este clar.
Acum deja e prea tarziu si, in plus, autorul articolului a recurs la digresiune, neavand argumente pentru a-si duce ideea pana la capat.
E mai usor sa-i spui celuilalt defectele decat sa-i raspunzi la intrebari.
Pana maine mai ai timp de gandire daca te simti confortabil in dialogul cu mine, pentru ca nu mai vreau sa inscriu o victima pe lista alba lipicioasa.

SOmeONE spunea...

Radule, te invit sa citesti ce scrie langa "anagramati". Si sa te conformezi, poti dondola linistit in alta parte. Toate comentariile tale posterioare acestui mesaj vor fi sterse tempestiv.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Administrator spunea...

Sorin ! Nu ai de ce sa iti ceri scuze. Stai pe pace. :)
AR !

Administrator spunea...

AR. Nu ceea ce imi raspunzi ma deranjeaza, din contra, sunt avida de raspunsurile si punctele tale de vedere, chiar de asta ma obliga sa imi recunosc inferioritatea sau ignoranta. Ma deranjeaza insa pozitia pe care o adopti adesea atunci cand raspunzi. Si nu numai fata de mine.
Ma simt mai eu insami in dialogul cu Sorin, intrucat simt un alt fel de raportare.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Maria, nu toti avem abilitatea de a-i face sa se simta comozi in dialog pe cei cu care dialogam.
Din nefericire, sau din fericire.
La Sorin poti aprecia aceasta abilitate, la Dan o alta abilitate, la mine o alta abilitate.
Nu le strangem pe toate... calitatile sunt disipate
:)))

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Administrator spunea...

Desigur. De altfel si optiunile noastre personale sunt diverse.

SOmeONE spunea...

Nu intinde prea mult coarda... Crede-ma, nu iti convine.

Administrator spunea...

AR !
Sorin !
Propun sa ne comportam matur.
Mi se pare infantil ca tu, AR sa continui sa comentezi intr-o casa in care esti nedorit, la fel cum mi se pare si comportamentul tau, Sorin, de a-ti pierde timpul, pretandu-te la astfel de raspunsuri.
O noapte inteleapta !

SOmeONE spunea...

Nu Maria, eu fac doar ce trebuie sa fac. Desi speram la mai mult discernamant, se pare ca el lipseste cu desavarsire, in ciuda auto-afirmatiilor.

andreiraduM spunea...

Maria, cred ca este cazul sa-ti vezi de propria-ti ograda.
Nu avem nevoie de arbitri, suntem barbati.

Sorin esti SORINA?!
Prea multe se leaga. Statul in Italia, modul in care scrii, modul in care rezonezi cu ceea ce scriu fetele, modul in care eviti sa-ti spui parerea ca nu cumva sa le sensibilizezi, modul in care raspunzi unor replici ale unui barbat.
Si chiar mentalitatea tradeza o doza masiva de feminitate.
Ultimul post despre prejudecati este tipic feminin, rar il vei gasi in mentalitatea masculina.

Ori esti femeie, ori esti foarte efeminizat.

SOmeONE spunea...

Uite, pe asta am sa ti-l las. Este o frumoasa carte de vizita si o confirmare a tot ceea ce am afirmat eu. Tin sa te anunt ca joculetul tau nu prinde. E un bumerang.
Enjoy.

Light spunea...

Ioi, s-a lasat cu rezbel, mmmm.....pacat, se poate discuta constructiv pe marginea lui si fara sa se umfle orezul in noi.
N-am inteles un aspect: prejudecatile sunt clasificate pe genuri; prejudecata masculina si feminina. Nah....io-te mai bagam ceva la tartacuta.
Facem asa atunci: luam o coala de hartie, mare cat Casa Boborului ( intentionat e asa), tragem o linie apasata pe mijloc si vedem care-s prejudecatile masculine si care-s alea feminine. Pfuiiiii.....sa te tii rezbel apoi. Raducule, imi miroase a misoginism ideea matale de sus.

Light spunea...

Sorin....Sorina...statul in Italia...efeminizat....prejudecati feminine....iaca am trait s-o citesc si pe asta, ce ti-e si cu lumea virtuala. Viata bate filmu'.
Am zis io ca poza aia din avatar e prea dragalasa si intra lumea la idei : )) cel putin zambetul ala e cam feminin : )))) sa nu mai zic de sprancenele pensate.
O adevarata carte de vizita postarea de sus - Anonimule.
Mai am o curiozitate totusi, deh, femeia tot femeie, oare cum ar trebui sa se raspunda unei femei, asa, barbateste. De fapt, intuiesc raspunsul. :(

Anonim spunea...

Buna de dimineata!
 (rictusul afferent)
duduita cu fundita Edelweiss, creierul are sex, in cazul in care te intereseaza si nu stiai.
Pana si el are sex! Fir'ar sa fie.

Luam foaia de harite cat Casa boborului de mare si tragem linie, tu o sa desenezi fundite colorate, vei pune intrebari parfumate, iar eu voi desena tractorase si voi pune intrebari deocheate. Sorina, cam asta a facut pe foaie, ceea ce faci si tu.

De vrei sa stii mai multe despre genul creierului tau, poti citi, gasesti bibliografie pe net cat cuprinde, nu lectura de pe net, pentru ca e pleasca si te incadreaza Sorina la "mare borc", mai bine cumpara.

Daca ochii-ti raman siderati la poza, probabil vezi un metrosexual (dar asta nu inseamna sexual la metru) :) (e de borc, stiu);
daca privesti la “articole” s-ar putea sa-ti dai seama ca o regsesti pe Barbie travestita. Cumva.

Misoginism, misandrie, mizantropie, mere padurete si ... natafletze.
Pun intrebarea, dar ma astept la lipsa raspunsului (aidoma Sorinei) ce cuvinte ii par uechii tale a se incadra la misoginism?!
A?

Anonim spunea...

Curiozitatea, bat'o vina:
"Mai am o curiozitate totusi, deh, femeia tot femeie, oare cum ar trebui sa se raspunda unei femei, asa, barbateste. De fapt, intuiesc raspunsul."
Celelalte curiozitati unde sunt?
(rictusul de rigoare)
Duduitza, nu exista si un cod al raspunsurilor sub imperativul trebuie adresate duduitelor, din pacate. Dar mai e timp... se va gasi cineva sa-l faca,insa nu stiu daca il va respecta cineva.
Risctusul de rigoare.

"viata bate filmul: o stereotipie tipic feminina.
(rictusul de rigoare)
La mai mare!

DaenIris spunea...

:)))))))
Sorin, imi pare rau, dar marturisesc ca lesin de ras. S-a ajuns la combaterea unor prejudecati iesind din spatiul general si nominalizand. AR atinge subiecte cum ar fi:
-"atacul la persoana a fost inventat de cei neputinciosi";
- feminismul, micsandria si misoginismul;
- handicapurile etc.
toate reprezentand, in speta, tot prejudecati.
Prin urmare, dragilor, potoliti-va cu agitatia inutila, ca sunteti oameni frumosi la minte si suflet.

AR, imi place mintea ta, dar ai niste metode de... vai, mama!, ne umpli de cucuie.

DaenIris spunea...

Dupa ce v-am citit, fara voie mi-au venit in minte niste versuri d-ale lui Toparceanu:

"Iar in urma-i, din tufisuri,
De prin tainice-ascunzisuri,
Se ivesc pe jumatate
Pasarele ciufulite,
Alarmate
Si-ngrozite:
Cine-i?... Ce-i?... Ce-a fost pe-aici?...
Ciripesc cu glasuri mici
Cinteze si pitulici.

Doar un pui de pitigoi,
Intr-un varf de fag pitic,
Sta cu penele vulvoi
Si facand pe suparatul:
Ce sa fie? Nu-i nimic.
A trecut Acceleratul..."

Pe aici o fi trecut chiar acceleratul sau ARcceleratul??
hihihihihihihi

Anonim spunea...

Duduitza cu funditza,
nu s-a pornit de la combaterea unor prejudecati, ci de la expunerea unor prejudeacti (dupa cum tu insati ai spus asta in comentariul tau vis-a-vis de articol).
Si eu ma prapadesc de ras, dar nu ma crede nimeni, ba mai mult Sorina vede rictusuri.
:)
da, atacul la persoana a fost inventat de catre cei meputinciosi (si ma refeream la potenta intelectuala)
Probabil tu faci aluzie la faptul ca suspectez sexul bostanelului Sorinei - nu e atac la persoana, decat in cazul in care este interpretata suspiciunea ca fiind ofensatoare (desi a fi femeie nu e un lucru rau, ba din contra; rau este sa spui ca esti barbat si, in fapt sa fii femeie)
:)
Misandria, misoginia, mizantropia nu sunt prejudecati, le punem le hartiuta mare cat casa boborului in dreptul patologiilor usoare.
Vestea buna, se trateaza
:)

"potoliti-va", spune mama.
:)
Luminita, fiecare cu defectele si calitatile lui.
Cucuiele le faceti pentru ca nu aveti echipamentul de protectie, lasati pletele in vant si credeti ca va apara de intemperii, ba mai mult, pretindeti sa fiti protejate.

Faina poezia, daca nu va aranjeaza acceleratul, asteptati personalul!
:)))

Anonim spunea...

ps. ai citit titlul articolului?
Presupun ca da!
Atunci cred ca iti este de la sine inteles si continutul (cu tot cu comentarii)
:)

DaenIris spunea...

Vorbesti serios ca misoginismul si restul ar fi trecute la patologie usoara? Hmmm, n-am stiut. Da-mi, te rog, o referinta - ceva ca sa ma pot documenta si eu, ca ma intereseaza.

Administrator spunea...

AR
Eu am crezut ca m-am raportat la oamenii din voi. Poate am "arbitrat" doi oameni.
Doi "barbati" nu am vazut, decat dupa ce ti-ai exprimat parerea ca e bine sa ma retrag din "lupta barbateasca".
Ai observat ca nu am mai spus nimic, imediat ce ti-am cunoscut punctul de vedere. Ai dreptate, nu am ce cauta intre voi in astfel de momente.
Iar ai dreptate ! :)))

Sorine, te salut ! :)
Va doresc tuturor celor care s-au perindat pe aici o zi frumoasa !

Anonim spunea...

Maria, te salut!
Parca am juca adevar sau baliverne.

Tu spui:
"Eu am crezut ca m-am raportat la oamenii din voi. Poate am "arbitrat" doi oameni.
Doi "barbati" nu am vazut..."

Cat contine adevar, cat baliverna?
Cand imi pui intrebari si iti manifesti interesul de a afla raspunsurile MELE, e clar ca te intereseaza procesul mental al meu (al barbatului).
Cand iti pun intrebari si imi manifest interesul fata de raspunsurile tale, e clar ca ma intereseaza procesul mental al Mariei (al femeii).
Nu suntem in contextul unor subiecte umanitare, transcedentale, care exclud genul, ramanand doar sufletul (care se zice ca nu are sex).
Subiectul tine de teluric, de uman, de comportament, de mentalitate, de social (baza sociala), de atitudine etc (care , din nefericire pentru unii, nu exclude genul).

Am, n-am dreptate, nici nu are relevanta.
Ne tot poticnim de sabloane mentale, dar recurgem la subterfugii, doar-doar adevarul sa nu iasa la suprafata, pentru ca ne este incomod.

Si tie o zi frumoasa si sanatoasa!

Anonim spunea...

Conchid, ca deja m-am plictisit de atata imbacseala.
Articolul Sorinei s-ar fi putut numi Despre prejudecati cu prejudecata!
De ce?
Pentru ca:
articolul ne vorbeste despre prejudecata autorului, conform careia un tip care-si insuseste pasaje dintr-un autor preferat urmeaza un trend (adica o prejudecata sociala).


Ceea ce ma intriga pe mine este faptul ca nimeni dintre cei ce se simti ofensati de cele scrise de mine nu observa esenta:
ca observatia particulara efectuata asupra lucrurilor trebuie sa preceada formarea ideilor generale asupra lor si nu invers.
Modelul de gandire eronat.
Arthur Schopenhauer explica forte bine in "despre educatie".

Anonim spunea...

Iris, oaza de zambet, parca am fi in bancul cu "dezbraca-te ca te...; imbraca-te ca nu te mai ..."

Ba pleci, ba nu pleci; ba esti suparata, ba nu esti; ba te simti lezata, ba te amuzi.
Un pinc-ponc psihologic, aproape de neinvidiat.

Raspunsul este simplu: librariile sunt pline cu de toate. Cauta, si vei gasi, cu certitudine.
Daca te opresti la standul cu povesti nemuritoare sau subiete transcedentale, SIGUR, nu vei gasi subiectul care ti-a suscitat interesul.
Standul este denumit: psihologie (socilogie)
Bye!

Administrator spunea...

AR
Din nou introduci un cadru: "parca am juca adevar sau baliverne" si continui "Cat contine adevar si cat contine baliverna?" Nu ma intereseaza cadrul asta.

Ce ma intereseaza e sa iti expun realitatea mea si sa o ascult si inteleg cat de cat acurat pe a ta.
Am vazut oameni, m-am raportat la oameni. Am inteles ca tu vezi "barbati - femei", ti-am adoptat viziunea si am reactionat in consecinta.
Daca viziunea mea este sau a fost intunecata/neclara/cetoasa, daca ma mint pe mine insami, probabil voi vedea la un moment dat asta.
Nu ma intereseaza raspunsurile tale pentru ca gandesti barbateste ci pentru ca gandesti atipic si departe. Mi s-a parut ca vad ceva asemanator si la Alessia si am pus-o in tema ca atunci cand va veni momentul ma vor interesa si raspunsurile ei.
Inteleg ca abordarile noastre sunt diferite in aceste dialoguri si ca daca eu tind sa exclud genul, tu - nu.
Exista ceva in atitudinea ta care imi comunica ca esti barbat, e in regula, dar dincolo de aceste semnale, nu imi propun sa ma raportez la tine intr-un astfel de mod complementar. Daca mai am scapari si nu le vad, asta e, nu sunt un robot, arata-mi-le si voi vedea ce am de facut cu ele.

Light spunea...

Servus draghilor,

Sorin, ibricutul era cam gol : ), e de inteles, musafirii poftiti, nepoftiti, curg pe aici.

@Andreiradu, flacau cu artificii si confeti pe creieras, io-te ma asez la o cafelutza si-ti raspund.

Imi rastalmacesti vorbele, cazi in patima asta nu doar cu raspunsurile mele, dar e de inteles.
E limpede ca mult doritul (!) creier se diferentiaza de la barbat la femeie,ca si concepte, dezvoltare, educatie, evolutie, diferentele intre sexe nu sunt doar anatomice.
Insa nu asta bagasem la malaxor in discutie, eu te-am intrebat clar daca PREJUDECATILE AU SEX ( tu asta sustii intr-o postare), nu creierul. Si iti explic si de ce; eu ca femeie pot avea o prejudecata care o are un barbat si viceversa. Daca tu ai prejudecata ( barbat/ flacau fiind, he, he ) ca blondele sunt toante, si eu ( femeie) pot avea ACEEASI prejudecata, deci care-i rolul inventarii prejudecatilor pe sexe ? cam asta incercam eu sa-ti transmit cocoane, ufff....a intrat receptorul in vacanta.
Ca esti sau nu misogin, plus alte garnituri caracteriale, te priveste, in fond nu te scot la licitatie, cum incape atata amar de personalitati bizare pe coclaurile astea virtuale, ai loc si tu, desi nu-ti vad rostul prezentei in sufrageria lui Sorin, decat sa arunci petarde, in urma carora sari in sus amuzandu-te infantil de pocnetul lor.

Anonim spunea...

Maria, suntem pe langa subiect.

Spun ca vorbim adevar si baliverne, de ce?
Pentru ca daca as fi inceput sa ma "schimonosesc" precum o duduitza cu fudnitze, sa ma simt lezat, sa ma simt opresat se ducea dracului tot dialogul, care, la prima impresie parea foarte incitant, interesant.
Insa DIALOGUL a fost zadarnicit de sensibilitati feminine.
Iata de ce comunicam si cu genul.
Suntem oameni, in esenta, insa diferiti prin gen, comportament, principii, valori, particularitati (precum adeneul) etc.

Exemplu de mentalitate feminina, pe care nu ai sa o regasesti la barbati (decat in cazul introvertitilor):
'Daca viziunea mea este sau a fost intunecata/neclara/cetoasa, daca ma mint pe mine insami, probabil voi vedea la un moment dat asta."
Ce ai vrut sa spui prin asta?
care a fost muza inspiratiei tale?!

Administrator spunea...

Muza afirmatiei impricinate a fost afirmatia ta "Cand imi pui intrebari si iti manifesti interesul de a afla raspunsurile MELE, e clar ca te intereseaza procesul mental al meu (al barbatului)."
Eu zic ca nu e asa. Dar stiu si de acele situatii in care (barbati sau femei fiind) avem perceptii deformate asupra noastra. De asta am spus ca ... daca viziunea mea e ... voi vedea ...
concret. Eu m-am schimonosit ? Daca DA, unde ? Te rog. Mi-ar place sa rectific.

Anonim spunea...

Duduitza cu funditza, fiecare cu patima lui, nu?
Sau am in fata un exemplar de sfintenie?! (vorbim de toata paleta frumos colorata a patimilor)

Exemplele tale nu exclud ceea ce am afirmat eu, ci le intaresc. De ce?
Pentru ca facand o statistica (daca te intereseaza atat de tare subiectul, exploreaza-l si vei descoperi ca esti in eroare feminila) DE REGULA, barbatii au anume fel de prejudecati, iar femeile altele.
Ceea ce nu exclude prejudecatile comune (functie de mediul social, educatie, anturaj etc.)
Cum sunt barbati, femei si homosexuali!
Semplice.

Restul continutului comentariului tau este bla-bla-ul feminin.
Nu este de condamnat, in unele cercuri este chiar apreciat.
Stiu ca incerci sa ii dovedesti loialitate Sorinei, dar zau ca nu e cazul.
Petardele
:))
mai au un sens (peiorativ)
si incerc ecuatia Sorinei acum sa vedem cum functioneaza:
petardele sunt de genul feminin si, de regula, fac mult zgomot pentru nimic. Nu conteaza culoarea parului, ci modelul comportamental.

Anonim spunea...

Nu, Maria, nu este cazul tau.
Maria, tiparul meu mental este in mare masura (cu mici exceptii) conditionat de sex.
Alegi sa faci abstractie de asta, e treaba ta.
Insa nu vad nimic rau in asta. De ce va e teama de acest lucru, nu inteleg.

DA, ai dreptate, avem, uneori (poate mai desc decat ar trebui) perceptii eronate asupra propriei persoane, asupra celorlalte persoane, asupra realitatii inconjuratoare etc.
Culpabil cine este?
EDUCATIA!
Apoi comoditatea, apoi dezinteresul, ignoranta, principiul desantat, in urma caruia ne asezam in tabere adverse, privindu-ne cu ostilitate pentru ca nu impartasim aceleasi valori, sisteme etc.

Nu vezi? de cat sa raspundem intrebarilor, preferam sa ne erijam in aliati, in victimizati sau ... schimbam subiectul pentru ca nu-l putem duce la bun sfarsit intr-un mod civilizat.
Cine este culpabil?
EDUCATIA!

Light spunea...

Buuuna cafeluta, dulce, cum imi place mie. : )

@ Andreiradu, petarda mica si galagioasa, tu de ce raspunzi aici, din loialitate pentru cine? pentru ati gadila orgoliul care-ti este subestimat/ ciopartit in realitate? se trateaza si asta.
Da-mi voie sa ma retrag, ma duc sa-mi aranjez funditele, pletele bucalate si sa-mi iau o alta pereche de sandale, din grobianism mi-ai stalcit bretelele la sandalutze, e de inteles , ai bocancii destul de mari si plini de noroi.

O zi fara prejudecati iti doresc.

@ Maria, o zi mumoasa si ....nu mai da margaritarele in gura celor cu sorici, e luna lor de sfarsit, probabil din acest motiv se opintesc sa arate tot ce pot, pe ultima suta de metri.

Ciao.

Anonim spunea...

aaa, duditza cu funditza, teatrul grec are 66 de masti, reprezentand tipuri umane, crezi ca le poti purta pe toate consecutiv?

Eu cred ca, in cazul tau, ca si al lui Excali..., avem de-a face cu behaviorismul, dar ce conteaza?
Aliati intru' suferinta.
Desi subiectul este prejudecata, voi preferati sa vorbiti despre mine.

Administrator spunea...

Am observat atat cat m-a dus pe mine mintea cum este tiparul tau. Ieri mi s-a clarificat.
Clar, e alegerea fiecaruia.
Nu stiu daca e vorba de temere cat de tendinta de a evita complicatii.

EDUCATIA sau NOI suntem vinovati ?
Din nou : "Cresti si te desavarsesti singur in padure ?" Mi-ai mai oferit candva o "floricica" la aceasta intrebare directa, ca sa vad acum ca tintesti in aceeasi directie cu mine.
Cred si in comoditate, dar si in neputinta.
Eu cred ca de dragul cunoasterii tale am incercat sa stau in aceeasi tabara cu tine si cand nu mi-a fost comod. Insa si pe mine ajunsese sa ma oboseasca dialogul cu tine pentru ca imi dadea senzatia ca esti orientat mai mult spre a epata, a dezvalui celorlalti ignoranta, minusul lor si nu spre a impartasi cunostinte.

Nu stiu daca acest raspuns al tau a fost spontan, sau fabricat in asa fel incat sa il pot digera, dar acesta imi da senzatia ca pot dialoga cu tine.

DaenIris spunea...

ARcceleratule, parca se vorbea undeva si despre ludic.
De "hai la groapa cu furnici, ba i-aici, ba nu-i aici" ai auzit?! Daca nu, atunci poate ca n-ai experimentat ludicul intr-o diversitate suficient de mare.

Te intrebam la modul foarte serios, fiindca sunt absolventa de psihologie si la ultimul DSM studiat (IV ca la V inca se lucreaza), ele nu erau trecute.

Nu-mi spune! Care va sa zica daca ma duc la standul cu carti de povesti, nu gasesc si din cele cu misoginia trecuta la capitolul "patologie usoara" ???!
Pfiu, n-as fi crezut asa ceva!

Anonim spunea...

Duduitza cu funditza, eu am invatat ca, daca te bagi in hora, trebuie sa joci pana la capat.
Mi-am expus parerea si mi-o sustin, in schimb tu, ai intrat doar sa ma ataci pe mine.

Tu ar fi trebuit sa stii ca "loialitatea" nu inseamna obligatia de a arunca cu noroi in celalalt, doar pentru ca CELALALT a avut impertinenta sa-si sustina parerea.

Se pare ca orgoliul Sorinei a fost grav afectat, drept dovada mainile in sold, cafeaua si bla-blaul la adresa mea din partea-ti! (te inteleg, si inca foarte bine)

Poti sa te retragi fara sa-ti ceri voie, dupa cum ai si intrat, tot fara sa-ti ceri voie.
Sau.. la intrare e liber, la iesire e cu invoire?

Dap, sunt de "mare borc", dar nici cu tine nu mi-e rusine, precum in fabulele lui Grigore Alexandrescu:
vorbim de porc si uitam de vaca.
Morala?
margaritarele conteaza!
:)
tutto (h)a posto, testa dura!

Anonim spunea...

Maria, in definitv, tu de ce bantui pe coclauri virtuale?

Dar tu duduitza cu coditza? Blogul tau cui foloseste?
Ce va atrage in virtual?
Ce va determina sa va alegeti aliati, sa va faceti prieteni etc?

Singuratatea?
Distractia?
Cunoasterea?


Maria, ai observat la mine vreo tendinta (sau nevoie) de a-mi face prieteni care de dragul meu sa-mi stea alaturi?
De dragul faptului ca m-am jucat frumos cu tine, ar trebui sa-mi reprim gandurile si sa le coafez?
Sa-mi pun masca, care vad ca este atat de necesara nu numai in reallife, dar si aici in virtual, pentru a nu debusola sufletele labile, de a nu se simti calcate de bocanci noroiosi sau de a nu le determina sa se cocoate pe cruce?

Duduitza cu funditze evoca infantilisuml, insa ea este prima petarda de acest gen.
Iris spune ca e studenta la psihologie, desi saraca, labilitatea emotionala o azvarle de ici colo....
Babilonul "realitatii"

SOmeONE spunea...

Buna ziulica, dragi oaspeti. Scuzati-mi absenta dar aveam ora la coafor si la manichiurista, apoi am facut putin shopping, nu va spun ce rochie superba am gasit pentru seara de revelion... :)
Aseara era sa fac o prostie, noroc cu Maria ca mi-a atras atentia. Gandindu-ma mai bine, am ales sa pastrez papagalul, astfel oaspetii mei vor avea un divertisment in lipsa-mi. Va cer doar sa ii iertati proastele maniere si excesul de testosteron, provine de pe maidan iar mai inainte de asta era proprietatea unui circ...
Dar ca sa va puneti la adapost, ajunge sa il gadilati pe gusa, va va rasplati punctual cu referinte la Schopenhauer, Dostoievski si alte lecturi pentru care seara de seara isi abandoneaza gherutele nemilosului lighean. Las instructiunile de folosinta la indemana, in caz ca va supara, nu incercati sa il dati afara pe usa, va intra din nou, pe geam, pe horn, pe unde va apuca. Nu vrea sa se intoarca pe maidan, e frig acuma.
Va las deocamdata, savurati distractia, eu mai trebuie sa spal perdelele, sa alaptez si alte o mie de treburi care nu suporta amanare. :)

Anonim spunea...

Sorine, bunule, te erijezi si in Zeus (Basescu), numai el da instructiuni "supusilor"?!
Nevoia de "gasca" vorbeste de la sine. Imi place.
Le-ai cam dat cu tifla duduitzelor, le-ai subapreciat (ele nu sunt in stare sa se descurce singurele)??

Saracele, nu numai ca nu savureaza distractia, dar au iesit cu coditzele ciufulite, cu sandalutzele botzite, cu multe cucuie si cu sufletele zdrobite, alearga acum la vreo' maestra in ale alintatului, vindecatului.
Babilonul realitatii.

Administrator spunea...

Pur si simplu am ras. :)
Sunt aici acum, pentru ca am dat de tine.
La fel de bine pot ca maine sa nu mai bantui. Din motive reale, ireale, simtite sau fabricate intru simtire.
Nu am observat o astfel de tendinta la tine de a-ti cauta prieteni.
De dragul faptului ca te-ai jucat frumos cu mine nu inseamna ca trebuie sa iti reprimi gandurile sau sa ti le coafezi, tot la fel de mult cum de dragul faptului ca ma atrage inteligenta si cunoasterea ta, nu inseamna ca as sta in orice conditii in preajma ta.
E alegerea ta sa faci orice doresti cu tiparele tale, cu potentialul tau, cu tot ce ai bun si rau in tine.
Au existat cazuri in care conversatia mi-a facut mare placere si cazuri in care m-am gandit daca sa mai continui sau nu.
E evident ca am un interes in a dialoga cu tine. De nu e reciproc, mi-a facut placere, Sarbatori fericite ! :)

Administrator spunea...

Sorineeee !
Am ras de am murit cand am citit chestia cu alaptatul.
:)))
Of ! Trebuie sa imi mai vad si eu de perdelele mele. :) Prea mult am stat pe aici. Dar na', la asa oameni ... :)

SOmeONE spunea...

Maria, te inteleg atat de bine... Daca ai probleme practice in treburile tale gospodaresti, nu ezita sa ceri sfatul unei casnice mai in varsta, mai am si o reteta de care sigur nu ai auzit. Aranjeaza-ti coditele, oglinda e nemiloasa. :)

DaenIris spunea...

:))))))))))))))
Bina, AR-ule, hai sa ne "jucam"!

"Duduitza cu funditze evoca infantilisuml, insa ea este prima petarda de acest gen."

Minunat, iata, am meritul de a fi si eu prima. Petarda!
Stii, as putea sa incep sa te simpatizez. Nimeni nu mi-a mai facut un astfel de compliment pana acum.


Eh, ai inceput sa citesti neatent. Am absolvit psihologia. Cand, foarte probabil, domnia ta abia isi incepea studiile universitare.
Dar e nesemnificativ,la fel cum e si "Iris spune ca e studenta la psihologie, desi saraca, labilitatea emotionala o azvarle de ici colo.... "
Aici, logica ta e lejer discursiva.
Dar inteleg ca "saraca" e o forma de a-ti manifesta compasiunea. Multumesc. :))

Administrator spunea...

Nu am. Nici de unele nici de altele.
Slava Domnului ! :)))

DaenIris spunea...

Bine ai revenit, Sorin. Mi-a fost imposibil sa stau departe de "circ". Mai ales ca ceva paine mai am, asa ca...
Dar, crede-ma, de mult nu m-am mai amuzat asa.

Anonim spunea...

Maria,
am experimentat in lumea virtuala cam toate posibilitatile extrase din lumea reala si adaptate la cea virtuala (mai am cateva si epuizez paleta).

Pentru mine virtualul este un JOC (distractiv). Un timp in care distractia este combinata cu fel de fel de situatii (si ele limitate de contextul virtual).

Mastile din lumea reala sunt adaptate cu brio si in lumea virtuala.
Minciunile din lumea reala sunt adaptate perfect la lumea virtuala.
Nevoile fel de fel atrag anumiti indivizi (de ambele sexe) care-si canta reciproc in struna si isi satisfac tot reciproc asteptarile.
Sensibilitatile par un pic mai exacerbate decat in lumea reala, poate si din cauza faptului ca este destul de limitata comunicarea.
Un cuvant in lumea reala este insotit de mimica, intonatie, stare de spirit, atitudine, gesturi etc, pe cand aici e doar CUVANTUL insotit de alte semne grafice minimale.
Cuvantul are sens diferit functie de persoana care-l recepteaza (receptorul este important) si de aici FRUMUSETEA comunicarii in ciberspatiu.

Nu este reciproc interesul, ci PLACEREA in a dialoga cu tine.
De altfel este valabil si in cazul celorlalalti participanti la dialog.
Daca nu mi-ar fi facut placere, ma retrageam, pentru ca bloguri sunt n, la alegere, dornici de comunicare sunt n, astfel incat nu vad de ce m-as fi autoconstrans sa raman aici.

Imi place modul in care reactioneaza Sorin! imi sugereaza si ma indeamna sa recitesc Caragiale, personaj desprins din schitele lui Caragiale.

Imi place personajul Iris, parca e desprinsa din cartile lui Cohelio, insa putin mai saracuta in privinta unor aspecte;
imi placi tu, pentru ca, trebuie sa recunosc, esti unica in privinta aceasta, ai privit si dialogat cu detasare, la capitolul emotional stai foarte bine (ma refer la lumea virtuala de aici); imi place si duduitza cu funditze, personaj tipic feminin, luciditate maxima, apoi deraiere in suburbiile mentale.

Anonim spunea...

Iris, mi-e perfect perpendicular, crede-ma, daca ai absolvit sau inca esti la facultate.
Ma intereseaza ce scrii, nu ce diplome detii; ma intereseaza reactia ta,nu cu ceea ce te lauzi; ma intereseaza nuantele pe care ni le prezinti in subsidiar, nu ceea ce vrei tu sa reliefezi.

SOmeONE spunea...

Iris, ca buna gazda ce ma aflu, fac tot posibilul ca sa imi intretin oaspetii cu "atractii" exotice. Ba chiar, fiind o grea perioada de criza, valutez serios perspectiva de a-mi folosi "achizitia" expunand-o, contra cost, pe la balciuri. Mai ales ca, se pare, ligheanul a fost eficient si constat ca a invatat si italiana... Am sa verific acum sa vedem daca se descurca si in dialect, milanezii astia sunt cam pretentiosi. :)

Anonim spunea...

Circul este mereu la mare cautare, si, evident, desi este catalogat ca fiind superficial, romanii au nevoie de el.
Avem tabloul complet din viata reala: ceva paine este, habemus Zeus (cu instructiunile inerente), clovnul si gloata.

Anonim spunea...

Sorine, in gasca capsunarilor o sa faci ceva lovele, insa printre milanezi vei fi primit cu pietre.
Milanezii sunt mult mai pretentiosi si selectivi cand e vorba de distractie.
Nu-ti face iluzii, ca iar dai vina ca-ti este daramat castelul de nisip.

Administrator spunea...

Ar merita sa invat ce te determina sa expui lucrurile astfel.
:)
Si o mimica faina.

Anonim spunea...

Cunoasterea, experimentarea!
Daca tot stau pe net, in loc sa ma joc cu arme, sa citesc sufisme, sa fac parteneriate intru' suferinta, sa filozofez despre lucruri filozofate la suprasaturatie, prefer sa ma cunosc si sa cunosc.

Administrator spunea...

Tu de ce stai atat pe net ? Cunoasterea si experienta o ai, concluziile sunt afisate cu claritate.

DaenIris spunea...

Experimentezi...
Introduci variabile, manipulezi mental folosind cuvintele dupa scheme proprii...
Dar ai probleme cu deontologia.

Dan Ioanitescu spunea...

Stimati telespectatori! :)

PRE JUDECATA.
Cuvantul este sintetic si se defineste prin sine.
INAINTE DE JUDECATA.

JUDECATILE ALTORA PE CARE LE INGHITIM PE NEMESTECATE SI ACTIONAM IN CONFORMITATE CU ELE.(asimiland prejudecati in propriul sistem de gandire, gandim in cosecinta construind si actionand pe fundamente neverificate)

NUANTE:
Pana la varsta de la care putem sa rationam independent de ceea ce ni s-a varat in cap prin parinti sau alti educatori si avem capacitatea sa ne indoim, suntem mult mai mult tributari prejudecatilor. Cu o buna parte a prejudecatilor capatate in copilarie ramanem marcati toata viata si ne determina atitudinea ulterioara)

Nonconformismul,
Scara de valori sociala este o suma de prejudecati de "valoare" in care relationand cu societatea te incafrezi, te conformezi. Nonconformismul - care nu trebuie confundat cu moda nonconformismului - inseamna de cele mai multe ori sfidarea acestor prejudecati. Si cand esti neconformist stii ce te asteapta: societatea te va marginaliza.

Imagologia.
Asta apropos de faptul ca congolezii sunt canibali, scotienii zgarciti, ungurii rai, sarbii curajosi, rusii primitivi, americanii tampiti si romanii evident destepti.

La scara mica imagologia dispare si apar alte prejudecati: barbatul e mai destept decat femeia, blondele sunt proaste, soacrele sunt rele.

Prejudecatile tind sa aiba caracter axiomatic si-atunci pas de le mai scoate din minte si de aceea ceea ce ni se imprima in copilarie sunt marile adevaruri pe care este greu sa le mai miscam din gandirea noastra.

Prejudecatile par sa aiba la baza o verificare anterioara statistica pe care singur nu o poti face, ceea ce le da aerul de "adevar"

Paradigma. Intram pe un teren destul de larg. De regula paradigma se sprijina pe un anume tip de credinta care poate fi si stiintific. Dar cum datele si teoriile stiintifice se modifica in functie de mersul cunoasterii paradigmele se modifica in consecinta. Si paradigmele sunt prejudecati.

Prejudecati religioase.
Prejudecati sunt si adevarurile axiomatice ale Bibliei. Apoi minunile.... Nu se discuta, se asimileaza.

Exista prejudecati sociale, politice, istorice... de multe feluri

Sorine,
Scopul postului tau era de a gasi o definitie a prejudecatii.
Hai sa ne oprim asupra unuia dintre aspecte si sa-l epuizam. Felul prejudecatilor sunt multe iar hainele pe care le imbraca sunt diferite asa ca pot exista doua tipuri de definitii:
- una restransa dar neacoperitoare si
- una larga dar prea detaliata...

Ce sa zic, macar sa fim de acord ca :
Prejudecata poate fi corecta sau ca
Prejudecata poate fi falsa.
si ca fals sau corect presupune totdeauna un sistem de valori acceptat(deci conventional) la care sa te raportezi. Deci prejudecata este relativa la un
Ceva.
Categoriile de bine-rau, frumos-urat, adevarat-fals intre care baleiaza prejudecatile, nu se pot defini decat una prin cealalta, una raportata la cealalta, ma impiedica sa consider ca pot da vreodata o definitie exacta si completa, fara sa cad in capcana paradigmei.

Asa ca ce v-am scris la inceput ca definitie asa cum mi-a venit sa zic atunci, s-ar putea sa se darame foarte repede. Si nu-i bai. :) A fost o trecere in revista si un simplu rationament.

SOmeONE spunea...

Dragele mele surate, filozofia este cam "forte" pentru bietele noastre capsoare bune sa poarte zulufi. Ia s-o lasam noi adevaratilor "macho" si sa vorbim despre ceva atat de drag noua: oglinda. Iaca, stam si ma'ntrebam, asa, ca proasta, cand ne uitam in oglinda, ce vedem? Pe noi insine. Este posibil sa ne vedem prea frumoase? Sigur, asta este o chestie subiectiva, insa, ca ne vedem frumoase sau urate, un lucru este sigur: vom observa daca palaria ne sta stramb, daca e prea "incarcata" sau daca rimelul nu are culoarea potrivita. Gresesc?
Ei bine, saraca oglinda are o problema: ca e perfecta sau ca e stramba, la randul sau, uitandu-se in alta oglinda, ce va vedea? Nimic! Reflexia sa va ricosa la infinit, prezentand mereu acelasi gol.
Multzam tie, Isuse, ca nu m-ai facut oglinda...

Anonim spunea...

Stau pe net, pentru ca lucrez pe net!

Imbin utilul cu placutul... si de cunoscut tot cunoastem pana dam ortu' popii si tot necunoscatori murim.

Iris, stiu ca ai ceva obsesii, nu le mai repeta, te rog, nu te pot ajuta.
Fiecare cu deontologia lui.


Dane, definitia a fost data inca din postul trecut, ESTE CLARA si chiar am cazut de acord in privinta ei.

Ceea ce a starnit avalansa a fost faptul ca:
a) una definim si alta facem;
b) plecam de la pieorativ si apoi cautam dovezi, argumente;
c) cand suntem incoltiti de intrebari firesti ori dam bir cu fugitii, ori escamotam prin digresiune, ori (acesta este cel mai utilizat mod) atacam persoana.
:))
Toate sunt firesti, umane, dar ne zburlim si ne scuturam repede, nu cumva sa se vada acest aspect.

SOmeONE spunea...

Ah, Dane! :))
Scuze, ma uitam in oglinda... Multumesc pentru definitia exhaustiva. Da, scopul postarii era acesta, dar tu ai gresit, vorbesti prea abstract, aici se prefera exemplificarea, posibil pe baza postarii mele mai vechi, posibil centrata pe o anumita persoana. Altfel nu se digera, ma'ntelegi dumneata... :)

Anonim spunea...

Sorine, ce ne facem cu mentalitatea tipic feminina, Iisuse, noroc ca oglinda este plana, nu convexa, nu concava.
:)

Oglinda - speculum (speculatie) formeaza o imagine virtuala, mai asteapta un pic pana la holograme accesibile ca si accesorii feminine, apoi reformuleaza multumirea catre Iisus.
Oglinda mai este folosita si in stiinta si tehnica, nu numai in a reflecta chipurile oamenilor.
:)
(feminin sau masculin Sorine?!) :))

Oglinda, o prejudecata noua, un trend in ascensiune.

SOmeONE spunea...

Lasand gluma la o parte, da, Dane, si eu cred ca prejudecatile sunt adevarate sau false. Eu le-am numit "valabile" sau "limitative". Pentru ca, daca o prejudecata se identifica si prin educatie, marea lor majoritate sunt valabile ca si concepte. In schimb, falsitatea unei prejudecati este extrem de greu de dovedit, avand in vedere multitudinea modelelor de viata, aspecte culturale, s.a.m.d... De aceea le-am numit "limitative".

SOmeONE spunea...

Hmmm, parca spusesem "suratelor"...
Interesant!

Anonim spunea...

si te-ai fi asteptat sa-ti raspunda gastele in cor?
:)))

Administrator spunea...

Dan :)

Prejudecata = Inainte de judecata.

Cand actionez din inertie, fara sa judec situatia ca atare, fac apel la o "prejudecata" ? (atata vreme cat inertia imi da raspunsul si nu judecarea/analizarea situatiei prezente)

Prejudecata e "inainte de judecata". Dar ce e ea de fapt? Un tipar de decodificare, un gand, o credinta, o convingere, un enunt sau un grup de enunturi, o reprezentare ? Dati-mi un cuvant, va rog.

Prejudecati adevarate sau false, valabile sau limitative - si mie imi pare ca pot fi echivalate.

DaenIris spunea...

AR-ule, ai impresia ca-mi sti obsesiile, dar ti-e imposibil sa-mi raspunzi la o intrebare simpla, ca aceea legata de introducerea misoginiei la patologii usoare. Pacat.
(Hmmm, sa te impotmolesti la lucruri minore dupa ce l-a bagat in corzi pe insusi distinsul Marius Chicos Rostogan!)

In privinta la:

"Ceea ce a starnit avalansa a fost faptul ca:
a) una definim si alta facem;
b) plecam de la pieorativ si apoi cautam dovezi, argumente;
c) cand suntem incoltiti de intrebari firesti ori dam bir cu fugitii, ori escamotam prin digresiune, ori (acesta este cel mai utilizat mod) atacam persoana."

ma simt ca si cum as fi fost co-participanta la "descoperirea" mersului pe jos si a apei calde.

SOmeONE spunea...

Maria, prejudecata este o credinta, evident nu in sens religios. O parte componenta a paradigmelor personale. Iata de ce faceam comparatie cu un files de sistem.

Anonim spunea...

Felicitari!
Primesti si bonus, Exacli

Anonim spunea...

Sorine, nu se numeste credinta, ci convingere (e mica diferenta ce tine de semantica)
:)

Anonim spunea...

Prejudecata, este o judecata gata fabricata de catre altcineva, ti-o insusesti (o asimilezi), o perpetuezi, o prezinti ca fiind "judecata" ta, insa lipseste observarea directa, judecata ta directa, filtrul tau, experimentarea ta.
Exemplul cel mai bun este cel cu "negrii din Congo canibali" (asimilata, neverificata);
"romanii sunt tigani" (asimilata, neverificata);
fanul lui Kant - asimilata, neverificata.
"blondele sunt proaste"
(asimilata, neverificata) etc.

Administrator spunea...

Va rog cat se poate de frumos sa ma ajutati sa facem nuantarile astea.
Rabd un hohot cat toate zilele pentru lipsa mea de precizie si pentru ceturile mele verbalo-intelectuale.

Credinta - Convingere.
E o diferenta de intensitate sau cum ?

SOmeONE spunea...

Quod scripsi, scripsi!

SOmeONE spunea...

Ok, cine poseda masca de gaze, sa inceapa sa si-o puna. Eu ma voi retrage un timp, fumul imi face tare rau...

DaenIris spunea...

Multumesc pentru felicitari.
Bonusul pastreaza-ti-l, ARcceleratule, il meriti cu prisosinta.

SOmeONE spunea...

P.S.
Nu lasati sa scape zburatoarea, ma lasati fara paine... :)

Administrator spunea...

AR, ai gasit undeva precizarea asta, ca prejudecata e cea asimilata de-a gata de la altcineva, sau asta e viziunea ta asupra prejudecatii ?
Pentru ca eu consideram ca fiind prejudecata si convingerea pe care ne-o fabricam noi insine, in baza a N experiente, dar care nu reflecta intocmai realitatea.

Anonim spunea...

Maria, cel ce te va lumina in privinta acestui aspect poate fi N. Steinhard. Nu fac mai mult fum, pentru ca se intoxica prea tare Sorinica, si nu vreau.

Anonim spunea...

Excali, am destule bonusuri si nu sunt egoist, le impart cu placere, celor meritosi.
Asa ca... bucura-te de el

Administrator spunea...

Un volum anume ?

Anonim spunea...

Maria, faceam referire, daca nu incurc borcanele la "drumul catre adevar" de Steinhard (privitor la credinta si convingere).

In ceea ce priveste prejudecata este o "judecata" asimilata nu este "conceptul" meu, nu am inventat eu prejudecatile, eu doar ma folosesc de ele, insa poti sa-l consulti pe nenea Schopenhauer cu incredere (despre educatie), te asigur ca este o lectura placuta si utila.
Nu ma apuc sa dau citate ca ma transform in "fanul lui Kant", iar eu vreau sa ramna bufonul regelui.
:)))

DaenIris spunea...

Multumesc din nou, andreiradu, esti prea generos. Chiar daca ai foarte multe bonusuri. Sunt nedemna de el, cata vreme meritele iti apartin in exclusivitate.

Administrator spunea...

Multumesc si nu te du pe aratura, te rog. Nu ai inventat tu prejudecatile, bineinteles. Insa ma intereseaza daca ai o viziune asupra conceptului pe care ti-ai format-o singur sau ai preluat informatia de undeva. Asa cum folosim dex-ul ca punct de referinta, care din pacate, mie imi pare "anemic" in ceea ce priveste definirea prejudecatii.

Anonim spunea...

excalibur, bine ! Pa!

Anonim spunea...

Maria, s-ar putea ca titlu cartii lui Steinhard sa fie "intre lumi", ma iarta, dar nu-mi mai amintesc exact care este.
:(
Eu asa cred, ca sunt judeacatile gata fabricate pe care noi le insusim (din inertie, comoditate, dezinteres, ignorata, ba mai mult pentru ca ne plac sau poate pentru ca vibram cu ele.. sunt nmotive).

Eu credeam, in copilarie, ca ochelaristii sunt tocilari si spunam mai departe acest lucru, desi nu era observatia mea directa, preluasem "judecata" si o raspnadeam mai departe.
Ulterior, cand am inceput sa am o relatie directa (observatie directa) am renuntat la acel "enunt", pentru ca nu era real.
:)))

Administrator spunea...

Bine, inteleg, exemplul tau e de tipul celor preluate.
Reformulez exemplul: Mi se intampla sa intalnesc in viata pana intr-un anumit moment doar ochelaristi tocilari. Imi formez o astfel de convingere. La un moment dat, inevitabil, voi intalni si unul din cei nontocilari. Intre timp, din inertie, ma raportez la el cu acelasi set pe care mi l-am format in interactiunea cu ceilalti. Actionez in baza unei prejudecati ?
Aici imi scapa mie ceva. Raspunsul ala deriva din prejudecata sau din altceva ? Si daca e altceva cum il numim si cum il diferentiez de o prejudecata. Conform dexului, daca il apreciez fara a-l cerceta, atunci dau dovada de prejudecata.

Voi vedea ce gasesc din Steinhardt.

Anonim spunea...

ps. apropo de paradoxuri, ca tot este vorba de literatura,
daca-l citesti pe Arthur Sch. vei descoperi prejudecati transformate in judecati.
Desi el ne invata cum este bine sa incepem educarea mentala a copilului, cum sa ne ferim de prejudecati, tot el, in lucrarile sale ne prezinta in toata splendoarea "prejudecata" lui legata de femeie.
Este foarte interesant, daca ai timp, citeste si vorbim dupa aceea.
:)

Administrator spunea...

:))))
AR trebui sa-ti spun ca te iarta doar popa si cu bani, dar stii tu, ca un biet catel, are inima mai buna decat a avut-o el. :P

Administrator spunea...

Da, pai imi doresc de la tine o lista. Iti reamintesti, desigur, era un subiect mai vechi. :)
Deocamdata nu am timp sa ma ocup ca, deh, bat coclaurile virtuale, dar vin sarbatorile si timpurile de liniste acusi si fac tot posibilul sa ma intalnesc cu Dulcan.

Anonim spunea...

:)
daaaa, Popa iarta, da' pe bani!
Cutu nu e plin de patimi.
:)

Maria, a prejudeca inseamna a aprecia fara o cercetare prealabila, a determmina ceva in mod preconceput.
Daca tu, de-a lungul existentei tale ai avut de-a face cu ochelaristi tocilari (facand o statistica) si enunti: ochelaristii sunt tocilari, nu este o prejudecata, ci o observatie directa asupra acelui fenomen, lucru, obiect, manifestare etc.

Mie imi pare simplu ca buna ziua.
Luam exemplul concret pe care ni l-a prezentat Sorin:
Se afla intr-un grup de oameni, s-a ivit dialogul cu subiectul iubirea in viziunea lui Kant, Sorin era pe dinafara subiectului, si a emis o preconceptie conform careia individul fan al lui Kant a stat cu picioarele in apa rece, s-a chinuit sa memoreze pasaje pentru a epata.
In cazul in care Sorin il vedea pe individul respectiv facand toate cele expuse de el, atunci era o observatie directa, concreta, nu o prejudecata izvorata dintr-o frustrare, dintr-o lipsa de confort sau dintr-o dorinta de a-si justifica fata de el insusi sau fata de altii lipsa cunostintelor in domeniu, conchizand chiar cu un indemn: cititi ce vreti, fie ele si basme populare, chiar daca veti fi in afara subiectului, pentru ca asa, cel putin, va vor intelege interolcutorii.
:)))
Simplu ca buna ziua. Zic eu.

Administrator spunea...

"A prejudeca inseamna a aprecia ceva fara o cercetare prealabila." Daca eu il apreciez din prima pe noul ochelarist ca tocilar (desi nu e), in baza observatiilor mele mai vechi asupra altor ochelaristi, fara sa il cercetez pe EL, nu inseamna ca il discriminez si ca il tratez in baza unei prejudecati ? (Judecata e formata anterior, dar nu asupra sa, nu observandu-l pe el, ci pe cei din clasa din care face parte.)

"In cazul in care Sorin il vedea pe individul respectiv facand toate cele expuse de el, atunci era o observatie directa, concreta, nu o prejudecata."
Bun, si daca vedea o sumedenie de fani, picioare, apa rece si apoi il cataloga si pe acesta la fel , fara sa il aprecieze independent de observatiile lui anterioare era sau nu prejudecata ?
Revin obsesiv cu aceeasi chestie. Imi pare rau.

Eu zic ca atata vreme cat nu apreciezi fiecare lucru in mod individual, atunci cand il etichetezi, faci fara sa vrei apel la prejudecati. Reactionezi in baza unor judecati facute anterior. Se poate intampla ca acestea sa fie valabile si acum sau NU.

SOmeONE spunea...

Maria, stoicitatea ta este de necrezut. Nu degeaba ai nume de sfanta... :)
Vezi, de aceea afirmam eu ca prejudecata poate fi usor confundata cu falsa-impresie. In exemplul tau, avand de a face numai cu ochelaristi tocilari, ti-ai creat o falsa impresie. Aceasta va deveni prejudecata doar atunci cand, intalnind si alti ochelaristi "normali", vei ramane convinsa ca TOTI ochelaristii sunt, oricum, tocilari.
Diversiunea prietenului nostru care nu si-a facut temele in ce-l priveste pe Steinhard, sau, nu a digitat corect pe Google, recenzii, consta in a face mereu parghie pe un text pe care nici macar nu l-a inteles. Acela ar fi umila mea postare. In viziunea sa, si asta deriva probabil din slaba cunoastere a mijloacelor literare, tot ce se scrie este o specie de autobiografie mascata. Ma intreb ce o fi gandit cand/daca l-a citit pe Asimov cu al sau "I Robot"?...

Administrator spunea...

Am sa ma mai informez, oricum. Ma bucur ca s-a deschis subiectul si s-au vehiculat niste idei.

Administrator spunea...

Da, crucea imi mai lipseste, Sorin. :) Sa vezi ce-ar rade Ar-ul.

Am obosit de stoicism si imi pare ca se transforma in obstinatie, dar, na' am si eu un punct de vedere si macar pe ala sa mi-l clarific.

Hai, mai, ca avem cu totii si bune si rele ...

Macar asa, intreband pe unul si pe altul care "stiu sa lege doua vorbe", nu citesc niste aiureli.

Eu pana a da de AR, picam si eu in reactiile voastre. Dar i-am inteles cumva punctul de vedere si vad ca nu mai pic. De m-ar tine.

Dan Ioanitescu spunea...

Iiiiiiuu...piiiii!!!!!
Ati terminat? :)))

Administrator spunea...

Sorin ! Nu cred ca e o falsa impresie. E un rationament corect pana la proba contrarie. Zdrangggg ! :)

Administrator spunea...

Da, si eu zic ca pic prada prejudecatii, daca nu imi ajustez judecatile in functie de ceea ce imi ofera realitatea.

SOmeONE spunea...

Maria, este aproape acelasi lucru...
Repropun deci definitia:
prejudecata - perceptie a realitatii insusita la un moment dat, in absenta altor informatii de natura de a o infirma.

Anonim spunea...

Sorine, te-ai afumat?!
:0
Da, ai dreptate, acum sunt si fanul lui Kant, desi nu l-am citit pe kant, dar daca te ajuta, n-am nimic impotriva.
Important este sa-ti fie tie bine, sa te scoti cumva.
Eu pot sa-ti vorbesc despre iubirea in viziunea lui Dostoievski, pentru ca sunt fan Dostoievski (desi nu stiu citate, din nefericire pentru tine, ca sa simti din nou frustrarea).

"maica la ce-ti trebuie carte, citeste povesti"
:))
Asimov nu-mi place, in schimb imi place Gren Braden (desi nu are nicio legatura, aparent)
:))

Stii ce este cool?
Faptul ca tu ai recunoscut ca erai paralel cu opera lui Kant, dar ai emis ideea conform careia fanul lui Kant era paralel.
Cum poti aprecia daca cineva este sau nu in afara subiectului, daca tu habar nu ai despre ce este vorba?
Cool!
Imi place. Mai vreau.
Ave, Cezar! (Zeus)
:)

Administrator spunea...

ZdranG ! :) Mie nu imi sunt chiar straine nici afirmatiile tale, Sorin.
Tot ce vreau e sa imi fac mai multa claritate si usurinta in a utiliza niste concepte.
Eu am obosit, sau mai deggraba intepenit in scaun. Iau o pauza. Revin cand voi reveni. :)

Administrator spunea...

Perceptie transformata in convingere in baza careia decriptezi ulterior, in pofida datelor noi ?
As mai cizela-o dar motorasul vrea putin aer. :)

Administrator spunea...

Intrebare: iar am ramas singura intre voi doi. Asta ma transforma intr-un mascul ? :)))

Anonim spunea...

Si bufonul va paraseste, ramaneti cu Zeus, intru' odihna mentala.
Sorine, cheama-ti suratele si da-le instructiuni ce sa faca in lipsa bufonului.
:)
Toate cele bune.

SOmeONE spunea...

Rectificare:
in lumina discutiilor as putea reformula/complecta asa:
prejudecata - perceptie a realitatii insusita la un moment dat, in absenta altor informatii de natura de a o infirma si mentinuta in pofida ulterioarelor date contrastante.
Merge? :)

Administrator spunea...

Las-o bre, ca merge asa e tot ce poate sa mai spuna mintea mea ACUM. :)
Nu mai pot, iertare.
N-am decat un Duracell mic, si ala reincarcabil. :)))

SOmeONE spunea...

Maria, soro, gresesti. El a ramas singur intre noi, intrebare: a simtit el ca se transforma astfel intr-o duduitza, ca s-a hotarat sa se retraga? :)))

Administrator spunea...

Nu, nu cred. :)
Plec, Sorine, crede-ma pe cuvant ! :) PAROL ! :)
Revin dupa reincarcare. :)

Light spunea...

: ))))))))))) suuuuuuper pozica. :))))))))))
Sorine,duduitza cu poponetz obraznic, dar cand te-ai ingrasat asa ? ioi, ce bulanele ti-ai tras : ))
Plus de asta te-ai si vopsit blonda. Eram curioasa sa-ti vad "obiectele" cu care alaptezi, vezi ca in timpul alaptatului nu-ti permite "afumarea" . Ce faci, bei singur ? ia imparte si la surate o palinca ardeleneasca. : ))

SOmeONE spunea...

Bulimia, bat-o vina... :) Dar acum e mai bine, deja am renuntat la masca, iti recomand si tie terapeutul meu. Nudul este "artistic" doar sunt fata "subtire"... nu pot sa arat "biberoanele", se ofenseaza puritanii. Palinca nu va dau, cica ati fi gaste... stim bine povestea cu gastele jumulite "pe viu" dupa ce s-au ametit. Da' vine acusi noul meu "instrument" multimedial, sa te tii ameteala... :)

Light spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
SOmeONE spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
DaenIris spunea...

"Palinca nu va dau, cica ati fi gaste..."

Sorin,ca veni vorba, oare cele care au salvat Capitoliul erau "treze"?!
:)

Anonim spunea...

Eu sunt inca la masca cu numarul 66, sper sa fie ultima.
Nu-ti face probleme cu etalarea "biberoanelor",puritanii isi afiseaza "biberoanele" intelectuale "tunate" fara jena, ba chiar pretind si isi doresc din tot sufletul ca altii sa faca rand la consumul de "lapte" fumigen.
Spre dezamagirea lui, mac-mac-mac, imi intorc funditele, coditele, dupa proria busola.

Ps. Ai adus si masti in plus ?


Opss, am vrut sa corectez ceva si am sters din greseala, se pare ca ti-am gasit sticluta cu palinca.:))

SOmeONE spunea...

Am sters si eu pentru ca nu mai se pricepea nimic... Raspusul suna asa:
Nu, dar incearca sa lase "masca" auditoriumul. Acum e la lighean. :)

SOmeONE spunea...

Iris, erau treze si inca cum. Daca erau caini, li s-ar fi facut o statuie, asa, a ramas doar povestea. :)

Light spunea...

Iaca, mi-a picat net-ul, mi-a ajuns postarea ca anonim, si reteaua a luat-o razna cu "biberoanele" intelectuale tunate, itzite si ostentativ etalate.
Bietul lighean, nu trebe schimbata apa ?

DaenIris spunea...

Eh, statuie - nestatuie, macar sa nu fi ajuns pe varza!

SOmeONE spunea...

Ha, ha, ha, mi-a placut asta cu apa... :)

SOmeONE spunea...

Iris, ma tem ca acolo au ajuns!... Cheam-o prejudecata, dar romanii erau foarte pragmatici. :)

DaenIris spunea...

... si gurmanzi. Atata eroism de dragul unei verze! A meritat?

SOmeONE spunea...

Judecand dupa "mostenirea" lasata, se pare ca a meritat. Bucataria italiana este una dintre cele mai renumite in lume. Sau e doar o (alta) prejudecata personala?...

Light spunea...

Blondina grasuna, toate ca toate, dar io tot is botoasa la faza cu pleasca electronica, mrrrr.....

DaenIris spunea...

Habar-n-am sa-ti raspund, dar as inclina sa n-o consider prejudecata. Da' mi-e teama sa argumentez, ca cine stie ce mi se mai intampla. :))

Anonim spunea...

Hei, buna de dimineata prejudecatorilor!

Cam bate vantul pustietatii in lipsa clovnului Sorine...
Iar nivelul comentariilor atinge solul lipsei de imaginatie.
Asteptam alte postari cu iz introspectiv si sa te tii circ.

"Suratelor" colinde ati invatat?
:)
O zi ca-n povestile lui Creanga, un suflet frumos ca apa lui Masaru si veselia ca-n carnavalul lui Caragiale.

Administrator spunea...

:)))
Buna dimineata e o urare sau o prejudecata ? :)))

Administrator spunea...

Noul dictionar universal al limbii romane - Ed. Litera 2007:

a prejudeca = a face o apreciere asupra unui lucru, fapt, etc., inainte de a-l fi aprofundat; a hotari ceva prematur, a-si face idei preconcepute

prejudecata = opinie formata cu usurinta prin generalizarea unei experiente personale sau adoptata automat, adesea impusa prin educatie, mediu social, etc.; idee preconceputa (si eronata); Nu-l puteam zdruncina in prejudecatile lui cu argumente rationale"

Anonim spunea...

Mariaaaa (cum ar spune Paulie)
'neatza!

E ceea ce doriti sa fie (receptorul conteaza)
:))

Definitia este aceiasi, unitatile lexicale difera intr-o mica masura, pentru a fi pe intelesul tuturor si a nu distorsiona sensul, sau... si mai interesant, de a-i da o noua definitie (doar de aceea sunt platiti academicienii intr'ale lingvisticii - de-a cuprinde esenta in sticlute potrivite)

Administrator spunea...

Neatza, UL :)
Pai eu zic ca ne-am rotit frumos in jurul definitiei oficiale, mai-mai sa ne suprapunem ei.
Nu ne-o platit nimeni, asa-i, dar macar ne-a facut placere. Multa placere. :)))

Anonim spunea...

Si mie, cred ca cel mai mult.

V-am iubit cu patima zilele acestea.
Daca as putea as intinde bratele precum cele ale lui Lungiiila (din poveste) si v-as cuprinde pe toti, strangandu-va puuuuternic, puternic, sa simtim toti odata ca suntem identici si totusi unici, sa simtim ca facem parte din aluatul cel mare, si ca diferentele dintre noi (care ar trebui sa ne uneasca - indiferent de ce prejudecati avem) le inventam doar pentru ca o nevoie nu a fost satisfacuta la momentul potrivit.

Anonim spunea...

ps. de la ce vine UL????
a? spune tot si repede, pe nerasuflate ca te las fara sare in bucate
:)

SOmeONE spunea...

He, he, iubirea invinge! Sau e doar un schimb de strategie?...

Anonim spunea...

etete fleoshc, scepticule incurabil.
Tu contezi (tu esti receptorul).

'Neatza!

DaenIris spunea...

Iar?

Administrator spunea...

:))))
Ma iertati pentru intarziere (apropo, nu imi gasesc sarea), dar m-am luptat cu o pana. De curent.

UL vine de la:
Unitate lexicala ... of, stereotipiile astea verbale firesti,care ii caracterizeaza pe unii oameni
mULtumesc, acel cuvant puternic si numele de familie al oamenilor politicosi
PaULie, acea faptura minunata si cu aripi
si mai gasesc, dar cred ca e suficient. Dincolo de asta, fiecare isi scutura receptorul pana aude ce trebuie.:))))

Cica Lungiiiiiila. :))))
Parca era Pasari-Lati-Lungila. Auzi, nu mai incerca sa-ti negi originile, Imparate-naripate !!!

E o strategie, Sorine, nu te-ai prins ? :)))) Scutul sus !!!

Iris, iar ! :)

DaenIris spunea...

Ba nu, Maria :)
Niciun iar!
Daca incepeti din nou promit ca adopt cea mai vitejeasca atitudine: o tai din zona!

Administrator spunea...

Mie imi place ori de cate ori revii. :)

DaenIris spunea...

:)
Mie nu-mi place sa plec, dar multe ori n-am de ales.

Administrator spunea...

De ce nu ai de ales ???? Nu inteleg.

DaenIris spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
SOmeONE spunea...

Iris, chiar daca unii nu ar avea cum sa inteleaga, cred ca ar trebui sa respecte felul fiecaruia. Este o chestiune de delicatete si atata tot.

SOmeONE spunea...

Acum ai sters... comentariul meu poate sa fie subanteles, il voi lasa, totusi.

DaenIris spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
DaenIris spunea...

Imi ramane doar sa sper ca aceasta autoasumare va da roadele pe care le asteptam.

Administrator spunea...

Ia nu mai banui tu ce raspund eu incainte de a vedea ce iti raspund :) si apoi ... ce frumos ai spus tu la final ...
De asta te-am si intrebat, ca sa te provoc sa pui pe hartie, asa , frumos. De ce nu ai de ales, cine dintre noi te pune in tarc sau in lanturi ? Nu cumva tu insuti ? Iar daca te pui tu insuti de ce te plangi ca te doare ?
Si ... sa stii ca te inteleg. Oare iti poti inchipui cat te inteleg ?
:)
Eu te astept sa tot revii. Sa iti revii de-a binelea ! :)
Fata frumoasa si colorata, Doamne, cat de colorata ! :)

DaenIris spunea...

Da, l-am sters fiindca parea anapoda si... In fine. Important e ca macar unii dintre voi aveti idee despre ce vorbesc.

SOmeONE spunea...

Probabil ca acele roade vor aparea, depinde de tine, de cata rabdare esti dispusa sa investesti. :)

Administrator spunea...

Uite ca facusi, Iris. :)
Mai vroiam sa te intreb cati ani ai.

Administrator spunea...

Iriiiiiiis !

DaenIris spunea...

Pai am explicat de ce ma plang.
De cruzimea inimaginabila a metodelor.
Repet, cel mai tare ma doare ideea ca cineva poate uza de astfel de metode. Pe cuvant ca mi-e peste poate sa pricep cum de asa ceva mai e posibil.

DaenIris spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Administrator spunea...

Pai eu vroiam sa recitesc acel post. Ca sa te inteleg, mai bine, mai bine. De ce atunci a fost important sa avem idee despre ce vorbesti, dupa care, foarte repede, nu mai este important ? :(
Nu parea deloc anapoda. Mie mi s-a parut unul dintre cele mai autentice posturi ale tale.
Ce sa inteleg eu cand tu spui "in fine " ? Te deschizi, te inchizi si tot asa.

DaenIris spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
DaenIris spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Administrator spunea...

Ti-am mai spus candva sa incepi prin a accepta ca aceste lucruri se pot intampla si a te raporta la ele asa cum se cuvine. Ca tu nu nu le poti intelege mecanismele si ca atare nu le poti asimila, e problema ta, dar ele exista si daca tu fugi de ele sau inchizi ochii nu inseamna ca lucrurile dispar din realitate. Tu din frica fugi sau inchizi ochii si nu te confrunti cu ele.
Eu nu cred ca mai aplica cineva o metoda asupra ta acum.
Eu am retinut multe lucruri din cele pe care tu le-ai spus. Imi pare rau ca ba vorbesti, ba nu vorbesti.
Tu vezi ca atunci cand eu iti vorbesc foarte serios si ma apropii de tine, tu tinzi sa fugi din asta si imi pui o glumitza si o gramada de rasete .... ?

Deci, cati ani ai, Iris ? Eu am 34.

DaenIris spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Administrator spunea...

OK. E alegerea ta sa nu te oferi carne de tun. Dar ajuta-ma/ajuta-te sa inteleg/i de ce oscilezi asa. Acum cateva minute te-ai oferit, acum esti invers.

Administrator spunea...

Oho, si inca cum stiu cum se simte acea parte din tine !
Si la fel de bine stiu si cat de stingherita te simti s vorbesti despre asta. Tu ce spui ? Sa vorbesti despre asta pe un blog e ok ?

DaenIris spunea...

Asa este, acum-acum sunt relativ ok. Simt asta si de aceea si port cu voi aceasta discutie.

Administrator spunea...

Care NOI ? :)
"porti cu voi aceasta discutie"
Pe cine incluzi in noi ?

Administrator spunea...

Cati ani ai, Iris ?

SOmeONE spunea...

Eh, mai sunt si eu p'aci. Da' tac si ascult... :)

DaenIris spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
«Cel mai vechi ‹Mai vechi   1 – 200 din 278   Mai noi› Cele mai noi»

Trimiteți un comentariu

Facem asa: tu combati ideea, eu raspund la fel. Ca pe orisicare, referirile la persoana mea au darul de a ma irita. Ma rog, cele defavorabile... :)

 
Sunt un copac paduret care incearca sa ofere fructe cat mai gustoase calatorului . Nu pretind nimic in schimb, am doar o mare rugaminte: sa facem astfel incat licentele si ISBN -urile sa devina niste chestii primitive, depasite. Multumesc! :)