-

-

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Acelasi nisip curge

                                   
                             
Nu a fost suficient... Mail- ul plin. La celular am schimbat semnalul acustic care avizeaza cand ai primit un SMS... devenise obsesiv. Fel de fel de urari, unele sincere, altele "comerciale" de tip iei un mesaj pompos, selectionezi "tutta la rubrica" si dai "ok". Misto tehnologia asta... Te ajuta sa te re-pacifici cu niste tipi pe care nu ii mai suferi de mult dar care, datorita indolentei de a ii fi sters din memoria telefonului, vor fi placut gadilati la orgoliul personal, primind un mesaj dragut. Ca si cum ar fi de ajuns...
Simbolism. Anul vechi trimis la arhive, anul nou care se infatiseaza, ca orice inceput, rozuliu si durduliu ca un amoras al pictorilor flamanzi, sperante si hotarari drastice... Incercare de autosugestie pozitiva, inceputa undeva cu vreo doua zile inaintea craciunului, complice si atmosfera. Culminata cu fatidica numaratoare inversa si clinchet voios de cupe inspumate. Si dupa?...
Vecinii tot se cearta. Dis de dimineata. Boilerul nu a suferit nici o magie, continua sa bolboroseasca si sa nu aiba presiune. Instalatorul continua sa promita... Peste doua zile vei gasi aceleasi hartii pe birou si acum chiar ca nu mai ai motive sa le amani, colegul cel antipatic tot cu fat(z)a aia a facut revelionul... Si continua sa ploua si sa fie frig, se intuneca prea devreme, pana la concediu mai e o eternitate...
E clar, nu a fost suficient!
                         
                            


BEATLES-Yellow Submarine

16 comentarii:

hera mariana spunea...

La multi ani!
de complezenta si de chiar!:)
Dar noi, care nici macar nu mai incepem serviciul? Nu te-ai gindit cum o fi? Ha, ha, ha, e tot asa...

SOmeONE spunea...

Asta ar trebui sa ma consoleze? :)
La multi ani, Mariana, nu de complezenta, caci nu e regula. :)

DaenIris spunea...

:)
Frumos ai scris!
Mai ales că ai abdicat de la imaginea idilică pe care majoritatea o imprimă Cumpenei dintre ani. Până la urmă, festivul e doar amprenta tradiţiei, că tot o zi (o noapte) obişnuită este, nu? Adică, de ce s-ar vindeca boilerul de funcţionarea imperfectă sau de ce colegul ar avea altă moacă numai fiidncă de ieri rupem din calendar file notate cu 2010? :D
Cu toate astea, dă-mi voie să-ţi trimit un gând bun pentru acest an. Cum spunea cineva, fie ca 2010 să fie un an de nota 10 pentru tine!

hera mariana spunea...

Nu trebuie sa ne consolam, ci sa ne facem planificari(stil comunist), sa ne straduim sa le rezolvam, punct dupa punct si sigur rezolvam ceva! Ceva in legatura cu sine, ca de mutra colegilor...a PACALICILOR...nici o speranta.:)

SOmeONE spunea...

Nu am abdicat chiar de tot. E un pesimism moderat, de moment. E posibil ca maine sa ma trezesc in acordurile lui Clayderman (ca au si pian vecinii), colegul sa se fi indragostit si fata sa sa fie transfigurata (parca asta i-ar lua din antipatie...), iar boilerul... cantitate neglijabila... Poate chiar sa iasa si soarele, cine stie. Totul este relativ, dar nici o problema... gasesc eu ceva de care sa ma oftic! :))

SOmeONE spunea...

Chiar asa, planificare! Da' de maine... azi sunt in stand-by. :)

DaenIris spunea...

Eu aveam îndrăzneala să-l numesc realism, nu pesimism, dar tu ştii mai bine cum îl simţi.
:)
Dinspre treaba cu ofticatul, nu-ţi fă griji, că - precum ai văzut deja, amicii îţi vin în ajutor cu subiecte pe măsură. Deh!

Hai, zâmbeşte! Legile lui Murphy abia aşteaptă să ne dea la glezne şi să ne taie avântul. (sau nu despre legile lui Murphy e vorba când ne dor "gleznele" din senin? Hmmm, nu'ş ce să zic...)

SOmeONE spunea...

Pai realismul este un sinonim al pesimismului. :)
Bine, am sa zambesc. Mai ales cand am sa ma gandesc la sarmanul Murphy, cat reumatism o fi indurat el... Si sa vezi nu zambete, hohote, cand voi (re)auzi inevitabila teorie a jumatatii de pahar. Murphy e un nimeni pe langa Bachus... :))

DaenIris spunea...

Mulţumesc pentru zâmbet, înseamnă că n-am bătut apa în piuă degeaba, pe aici.
Restul e...subsidiar.

Eu de azi... mai subţire cu paharul!Fie că e plin sau doar pe jumătate. (bănuiesc că tu te referi la altfel de "pahar", dar nu contează. Mă bag şi eu ca musca-n lapte)
Nu de alta, dar cică fac urât la beutură. (glumesc. Sau nu!)

alessia spunea...

Am fost tentata sa-ti fac o vizita maine, ca sa-ti fiu sigura ca vei avea asigurat motivul acela presimtit de...oftica:)), dar m-am gandit ca ar putea sa mi-o ia altcineva inainte, asa ca m-am grabit sa vin de azi :)) ca sa ma bucur singura de toti laurii! :)))

Ma bucur ca ai revenit cu bine printre noi! Si te asigur ca ma bucur sincer! Imi place sa te necajeeeesc...:))))

SOmeONE spunea...

@Iris: da' cum se face frumos la bautura?

@Alessia: anul asta aleg eu cand si pe cine ma oftic! :)
Oricum, ma bucur ca iti pot fi de folos. :)

alessia spunea...

"Zise Zdreanta-n gandul lui:
'Se facu a dracului'..." :))))

DaenIris spunea...

:))))))))))
Sorine, nu poci pentru ca să-ţi spui că pe urmă îmi scade rating-ul. Deşi s-ar putea să-mi crescă, depinde preferinţe. (Cînd spun asta mă gândesc la anumite posturi româneşti de scandal. Cică "never say never", zic ele, fiindcă preferinţele telespectatorilor sunt taaare sucite!)

SOmeONE spunea...

In vino veritas. Si las' ca bursa n-o mai ia nimeni in serios. :)

Dan Ioanitescu spunea...

Buna seara de trei ianuarie si bun gasit tuturor. Ia, treceam si eu pe-aici si-am vazut lumina la tine, Sorine!
Citind cele scrise m-am bucurat ca nu am trimis nici un mesaj cu telefonul si bine ca m-am abtinut pentru ca doream sa trimit SMS-uri cu mesajul:
"Sa fie blablabla si blablabla...La multi ani!" M-am razgandit, iar anul acesta nici n-am trimis si nici nu prea m-am mai ostenit sa raspund la mesaje. M-am nesimtit... :)In anii trecuti epuizam memoria telefonului trimitand mesaje si-mi raspundeau cativa. Anul acesta a fost pe dos. Si e mai bine. Peste doi ani n-o sa-si mai aminteasca nimeni ca nu am raspuns. Nici macar eu.:)

Anonim spunea...

Hei, hei!
Bine v-am regasit in proaspatul an ce se anunta interesant.
LA MULTI ANI!
:)
Sorine, daca privesti situatia descrisa de tine mai sus astfel:
nu tu vecini galagiosi, nu tu mesaje pe telefon, nici in casuta electronica de pe pc, nu tu oameni pe care sa-i antipatizezi, nu tu boiler (nici defect, nici reparat)... ai fi multumit?
Colegul antipatic, care a facut revelionul tot cu fat(z)a aia, s-ar putea sa-ti devina simpatic daca schimbi optica si strategia (dar depinde numa' de tine).
:)

TUTUROR VA DORESC UN AN DE POMINA. Sa nu aveti o clipa de rutina, de platitudine, sa nu-si mai faca cuib sentimentele si starile mai neplacute la voi in suflet.
SA VA FIE BINE!

Trimiteți un comentariu

Facem asa: tu combati ideea, eu raspund la fel. Ca pe orisicare, referirile la persoana mea au darul de a ma irita. Ma rog, cele defavorabile... :)

 
Sunt un copac paduret care incearca sa ofere fructe cat mai gustoase calatorului . Nu pretind nimic in schimb, am doar o mare rugaminte: sa facem astfel incat licentele si ISBN -urile sa devina niste chestii primitive, depasite. Multumesc! :)