-

-

marți, 22 septembrie 2009

Compromisuri...

                                                                                                                                 

Un proverb italian spune : "In tara orbilor, chiorul este imparat." Orbii vor crede ca au facut o maaare afacere. Si intr-un fel au dreptate. Problema este ca imparatul are dreptul de a face si a modifica legi. Adica reguli. Si ia ghiciti care va fi prima regula? "Cine se naste cu mai mult de un ochi este in afara legii! La implinirea varstei majoratului, ori accepta sa fie chiorat, ori  este exilat!". Orbii aproba, pune ca li se naste vreun copil sanatos... cu ochiul ramas va avea totusi, alta viata. Si, oricum, regula e democratica, iti da dreptul de decizie.
Dupa un timp insa, Ciclop-imparat va avea o alta problema: ii cam slabeste vederea unicului ochi... Regula pe care a promovat-o candva i s-ar putea intoarce impotriva. Vine abrogata! Cea noua, recita astfel: "A fi chior este o prerogativa exclusiv imparateasca!".
Morala? Sa o spuna cei care de dragul unui minim avantaj, au sacrificat un ochi. Cu tainica aspiratie, poate, de a deveni, candva, imparati...

      

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu am ce comenta, jos palaria!
Cine are urechi, sa auda; cine are ochi sa vada; cine stie sa citeasca, sa nu conteneasca a-si folosi aceasta stiinta; cine are creier, sa nu-si vanda neuronii pentru ca mai apoi sa plateasca inzecit!
Tot respectul pentru acest post.

Anonim spunea...

vezi?
si aici trebuie sa astept viza?
ma simt frustrat, ma simt umilit de acest spatiu virtual in care sunt conditionat de viza: treci sau nu treci!

Trimiteți un comentariu

Facem asa: tu combati ideea, eu raspund la fel. Ca pe orisicare, referirile la persoana mea au darul de a ma irita. Ma rog, cele defavorabile... :)

 
Sunt un copac paduret care incearca sa ofere fructe cat mai gustoase calatorului . Nu pretind nimic in schimb, am doar o mare rugaminte: sa facem astfel incat licentele si ISBN -urile sa devina niste chestii primitive, depasite. Multumesc! :)