-

-

marți, 12 ianuarie 2010

UFO deasupra Brasovului - by Google Earth

Escadrila de OZN - uri? Iluzie optica? Baba-Cloanta?



Imaginile sunt extrapolate din programul "Google Earth" pe care il consider aproape o capodopera. Pe vremea cand se mai facea armata, aveam o gluma intre noi, racanii, atunci cand unul se uita pe harta: "Ce ba', te duci acasa, in permisie?". Ei bine, astazi este posibil. Sper sa imi iasa ceva de aici, cu toata reclama ce le-o fac... :)
Coordonate:
45°39'10.53 N / 25°36'55.00" E

 Pe NET s-a creat o adevarata manie in a gasi cat mai multe ciudatenii fotografiate involuntar de satelitul lui Google. Daca dai un search si alaturi cuvintele "OZN", "UFO" sau "OVNI", ai de studiat toata noaptea. Aceste imagini insa, eu le-am gasit din greseala, pe cand ma duceam in "permisie". M-am gandit ca geme reteaua de cat or fi fost de comentate, dar am avut o mare surpriza. Absolut nici un cuvant! O perioada m-am multumit sa le studiez si pe fata si pe dos, facand tot felul de ipoteze, cu documentarea de rigoare. Mai apoi, m-am gandit ca n-ar strica sa consult si pareri mai experte, asa ca am cautat un forum de specialitate. Cam putintele cele romanesti cat de cat serioase, alegerea a cazut pe "RUFOn". Rezultatul il puteti constata vizitand topicul respectiv la adresa:
http://www.rufon.org/forum/index.php/topic,2646.0.html
Dupa cum spuneam, exista multe imagini descoperite care au fost etichetate drept UFO, parerea mea insa este ca acestea pot fi considerate de departe cele mai spectaculoase, prin acuratetea lor destul de ridicata. Am incercat, in limita software -ului de care dispun si a putinei mele experiente, sa filtrez si sa imbunatatesc cateva cadre. Le public si aici, in speranta ca, din greseala, trece vreun expert si va avea bunavointa sa ma lumineze. Pana atunci, as fi curios sa ascult parerile voastre.
                        
                               









































                           
                          
                       
                                  





Robert Miles - X-files
                          
                              

14 comentarii:

DaenIris spunea...

Seamana cu navele de vanatoare dintr-un joc pe care jucam acum fo' 10 ani. Armada se chema. Ma bateam cu rasa Khilrati, daca mai tin eu bine minte...
Si la Descent, un alt joc pe computer, erau navete la fel.
Serios vorbind, nu stiu ce sa zic. Chiar nu-mi dau seama daca sunt reale sau iluzii optice.

SOmeONE spunea...

De iluzie optica nu poate fi vorba, imaginile nu sunt simple pete, au toata aparenta de a fi obiecte distincte. Pe forum cineva se declara ferm convins ca ar fi elicoptere, dar parerea mea este ca nici nu seamana si nici nu rasar... O alta chestie curioasa este gabaritul divers al artefactelor, pastrand insa plus-minus aceiasi linie si aceleasi particularitati generale. Am marit portiunile de imagine foarte mult dar nu am observat suprapuneri, obiectele par a se armoniza perfect in cadru si, oricum, ma indoiesc ca Google ar fi pus pe sotii, fotografia dateaza din 2006.

DaenIris spunea...

Nu stiu, recunosc ca ma pricep prea putin. Ceea ce pot sa sustin in continuare e asemanarea pana la hilar cu imaginile din jocurile de care-ti vorbeam. Adica, stai, pentru mine e curios si hilar, nu ceea ce ai spus tu sau ceea ce ar semnifica aceste imagini, in realitate.
Ca ne "calca" extraterestrii, n-ar fi ceva iesit din comun. De ce si care-s urmarile, asta m-ar interesa mai mult.

In alta ordine de idei, e faina muzica pe care ai prins-o la blogul asta. Acum i-am dat drumul si imi place.

SOmeONE spunea...

:) De regula imi place mai mult sa "ilustrez" un articol cu o melodie, decat cu fotografii. Reusesc sa exprim mai bine o idee astfel.
Despre "obiectele neidentificate" de mai sus, dupa cum spuneam, pe mine ma uimeste ca nu se discuta deloc, e imposibil ca eu sa fi fost primul a le remarca. Pe YouTube si pe site- uri circula tot felul de parascovenii mult mai echivoce, insotite de mii de supozitii si explicatii. Despre acestea... nici macar clasicul "fake!"... Mah!...

SOmeONE spunea...

De fapt, cred ca te refereai la muzica din dreapta... :) Acum m-am prins, oricum ramane valabil si ce am spus mai inainte. :)

Administrator spunea...

Pe aici ai fost ?
http://www.asfan.ro/observatii_ozn.htm

SOmeONE spunea...

Fost, fost... Pe acel site trebuie sa te misti cu grija, sa nu starnesti praful. Uitat si anacronic, ca si organizatia in sine. Hobana, pe care l-am respectat mult ca si autor de SF, pare ca nu a reusit sa straluceasca si in aceasta ramura.
Multumesc oricum! :)

Dan Ioanitescu spunea...

Buna dimineata Sorine! :)

Eu m-am prins!
Sunt niste spermatozoizi extraterestrii veniti sa fecundeze ovulul Terra. Ca sa vezi potriveala cu sintagmele atat de dragi lui Oreste: "Tatal Ceresc si Maica Pamanteana!" :)

Fotografiile sunt intr-adevar de exceptie. Am sa-l contactez pe Elvis si-l voi ruga sa le vada pentru ca dorea probe cu extraterestrii. Asta in cazul in care nu sunt elicoptere.
Nu sunt inginer si nici fizician dar ma gandesc si eu ca o forma aerodinamica este menita sa usureze miscarea printr-un spatiu relativ dens, asa cum ar fi atmosfera bunaoara. Dar in cosmos nu prea avem aer si nici prea multa densitate nu avem. Or fi gaze grele, dense pe care sa le strabata, in drumul lor catre Pamant, de au forma aceea sau le-or fi construit special pentru noi, pentru atmosfera noastra?
:) Habar n-am!
Pe de alta parte s-ar putea sa fie chiar ingeri in zbor ! :) Au halou si urme de aripi... :) Adica tot un fel de extraterestrii, cum ar veni. :)
Sunt carcotas, recunosc! :)

Dan Ioanitescu spunea...

Gabaritele diferite pot fi doar daca zboara in acelasi plan. Daca insa se afla la inaltimi diferite, proiectia lor in plan este diversa.

Dan Ioanitescu spunea...

In fond ce? Ingerii nu pot fi si paralelipipedici? :)

SOmeONE spunea...

He, he, sigur ca ingerii pot fi si paralelipipedici, desi cred ca ar alege alta forma, chiar si numai pentru a nu ne obliga sa scriem acest cuvant chilometric... :) Pe de alta parte, daca studiezi cu atentie anumite pasaje din Biblie, vei gasi originea etimologica a acestui cuvant, tocmai in aparitii cu caracter foarte apropiat (si foarte bine descris), mai degraba a unor dispozitive decat a unor entitati. Asa ca nu esti deloc departe de adevar.
Inaltimea la care evolueaza obiectele este cam aceiasi, se poate verifica zoom-and. Am verificat cu fotografii surprinse de acelasi satelit, nu seamana nici pe departe cu nici un tip de elicopter cunoscut, fara sa mai vorbim da inexistenta rotoarelor. Cat despre forma aerodinamica, s-ar putea corija foarte usor prin aplicarea unui scut magnetic adaptat nevoilor, zic eu. Fara sa mai vorbim ca nu este neaparat nevoie ca "jucariile" sa apartina unei civilizatii extraterestre.
Haloul rosiatic ar putea fi parte din sistemul de "camuflaj" sau chiar gaze rezultate in urma combustiei, data fiind pozitia lor usor catre dreapta obiectelor. Asta s-ar putea verifica facand apel la arhive metereologice, pentru a putea afla directia vantului de la data respectiva. Ma gandesc ca un dispozitiv de camuflaj ar fi fost adoptat sigur in ceea ce priveste partea inferioara a ceea-ce-or-fi, argumentul principal este ca, desi evoluau ziua in amiaza mare, nu au fost observate de la sol. Marturie lipsa absoluta a oricarei referinte in media si mai ales pe net.

Dan Ioanitescu spunea...

Publica stirea pe 100Ro! Expunerea blogului este foarte mare si ajunge repede in fata pe google cu un continut bine ticluit. Baga si bolduri si foloseste si cele doua apelative UFO si OZN! O sa ai surprize! Sfatuieste-te cu Feri! :)

DaenIris spunea...

Dap, la muzica din dreapta ma refeream.

In legatura cu ingerii, deh, stiu si eu?! Asa carcoteala e cam greu s-o sustin...
(Te salut, Dane, dar ma abtin de la carcoteala. Seamana a OZN-uri, prin urmare nefiind identificate, nu stiu ce sunt. Hai ca m-am batut singura la logica! hihihihi)

SOmeONE spunea...

He, he, asta imi aduce aminte de o caricatura care m-a amuzat teribil: un copil, agatat de mana maica-sii, si aratand cu degetul intr-un punct, exclama: "Mamaaa, iote-l pe omu' invizibil!", iar trecatorii mai mai sa se impiedice cu gaturile sucite intr-acolo. :))

Trimiteți un comentariu

Facem asa: tu combati ideea, eu raspund la fel. Ca pe orisicare, referirile la persoana mea au darul de a ma irita. Ma rog, cele defavorabile... :)

 
Sunt un copac paduret care incearca sa ofere fructe cat mai gustoase calatorului . Nu pretind nimic in schimb, am doar o mare rugaminte: sa facem astfel incat licentele si ISBN -urile sa devina niste chestii primitive, depasite. Multumesc! :)