-

-

marți, 6 octombrie 2009

Recomandare

                                               
Cu ceva timp in urma, postam undeva, pe un forum, o specie de "decalog". Chiar daca punctele sunt unsprezece si ar putea sa mai fie inca. Acolo, pe forum, a starnit reactii indignate, in ciuda faptului ca nu se facea referire la cineva anume, multora le-a fost probabil deconspirata "filozofia" existentiala. Pentru ca, altfel, s-ar fi limitat sa zambeasca, ironic sau dezgustati, dupa caz. Am decis sa reeditez consideratiile acelea pentru ca imi par actuale si, aici, pot fi evaluate la justa lor valenta.

        Reguli generale de integrare intr-un forum

- Ia "pulsul" forumului. Primele interventii sunt fundamentale, deci fa risipa de emoticoane zambarete si aproba absolut tot ce se posteaza.


- Inainte de a contrazice pe cineva, vezi de cata sustinere se bucura. Chiar daca te mananca degetele si ai vrea sa dai replica, abtine-te de a ataca vreo opinie. Eventual te vei asocia mai tarziu, atacul in grup este mult mai eficient.


- "Perie-l" cat mai mult pe administrator si n-ar fi rau sa o faci si cu moderatorii. Atentie insa sa nu starnesti gelozia celor mai vechi!


- Deschide cat mai multe discutii noi, dar atentie, alege teme banale si nu uita sa adaugi fraza "Voi ce parere aveti, prieteni?". Lumea adora sa fie consultata.


- Incita masele deschizand un subiect "la moda", de regula ceva contra guvernului, a italienilor, a nationalei care a pierdut rusinos sau a tiganilor. Mergi astfel la sigur, cine nu se pricepe la aceste argumente si cine nu are un dinte impotriva?...


- Sa te fereasca sfantul sa exprimi principii! Doar chestii generale si lasa "loc de intors", e inutil sa inoti contra curentului.


- Cere cat mai multe sfaturi, in orice domeniu. Prefa-te naiv si neajutorat, vei ramane uimit de avalansa "profesorilor" si a cunoscatorilor. Rezultatul se va traduce printr-o mare cota de simpatie adanc crestineasca.


- Alege cu grija semnatura din josul paginilor tale. Aceasta trebuie sa fie profund spirituala si sa apartina unui notoriu personaj, n-are nimic a face cu mesajul pe care vrei sa il transmiti... oricum nu o citeste nimeni. In alternativa, poti sa expui un GIF. animat, cel putin o persoana se va minuna si iti va solicita URL.- ul...


- Evita sa scrii prea gramatical, la fel si cu folosirea cuvintelor prea docte; poate sa para ca faci pe desteptul, echivalent cu popularitate zero!


- Nu depasi patru sau cinci randuri de postare. Risti sa nu mai citeasca nimeni sau in cel mai bun caz sa retina doar ultima fraza.


- In caz de polemica, nu incerca sa iti argumentezi pozitia, e inutil. Mult mai eficiente sunt aluziile la persoana, ba chiar si frazele grosolane. La fel de eficienta este adoptarea pozitiei de victima, ba chiar este mai recomandabila. Opozitorul tau va pierde popularitate in masura direct proportionala cu cresterea alei tale.






Cam astea ar fi regulile de baza pentru a porni cu dreptul pe un forum. Respectandu-le, probabil ca iti vei pierde mare parte din autostima, dar te vei integra cu brio in comunitate si stim cu totii cat de important este acest lucru. Iar daca stai si te gandesti, pot fi foarte utile si celor care se gandesc sa intreprinda niscai cariere politice.


Succes!

                                                                           

5 comentarii:

Edelweiss spunea...

12. Dupa o scurta perioada de timp, de la inscrierea in forum, sa cauti pe orice cale si prin orice mijloace posibile si imposibile, imaginabile si neimaginabile, sa afli cu ORICE pret, date personale despre ceilalti useri, in special despre cei pentru care ai un dinte impotriva ( sau mai multi, eventual toata dantura), despre cei/ cele care nu intra in " hora " cu tine, care nu se inregimenteaza la "inaltele" tale norme si principii. Sa afli cat mai multe despre viata lor personala, sa le strivesti privacy-ul si cu dintii. O buna metoda este sa simulezi o amicitie cum nu se poate mai "sincera", cu cei care consideri ca ar detine cat multe informatii despre acea persoana/ persoane, sa le tragi de limba in privat, apoi sa modifici mesajele private ( primite de la ei) si sa le postezi in forum cu ocazii de balacareala bine ticluite din timp.

13. Daca observi ca doi forumisti sunt prieteni, eventual daca prietenia este intre un barbat si o femeie, o prietenie frumoasa, deosebita, sa depui eforturi si urzeli considerabile, sa o spulberi.
Metode sunt garla:
a.- ridicand codita ( daca esti femeie), gadiland orgoliul masculin respectivului user, in public si in privat, ranjind la orice afirmatie a acestuia, facandu-l sa se simta important si printul din - 1001 de Nopti.Este cea mai clasica metoda sa-i intri pe sub pielea unui barbat.
b.- daca esti barbat, sa-i faci complimente gratuite forumistei, sa-i scrii in privat facand aluzii voalate la prietenul ei, coborandu-l pe el, in favoarea ascensiunii tale ( imaginare, evident), sa o perii din abundenta aratandu-te interesat si puternic impresionat de inteligenta ei, iar spre sfarsitul mesajelor, sa-i lasi o amprenta de respect profund, impletit cu un regret lacrimogen izvorat din absenta ei din forum.

Multi se intreaba sau poate nici nu-si mai muncesc mintea sa o mai faca; de unde atata asiduitate pentru curmarea unei prietenii si in general pentru ceva ce este frumos/ pur/ inocent.

Partea pozitiva, favorabila, este ca toate aceste "bete" , in roata unei prietenii, au rolul sa o purifice, sa o treaca prin "proba iadului", a ipocriziei, proba, care pandeste atat virtual intr-un forum virtual, cat si in in viata reala.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
SOmeONE spunea...

Din pacate, am fost constrans sa sterg comentariul de mai sus. Daca cineva doreste sa isi regleze conturile cu altcineva in afara de subsemnatul, este rugat de a o face prin alte metode... Multumesc de intelegere.

Anonim spunea...

Daca si in lumea virtuala "comunitatea" nu exista decat recurgand la compromisuri, ce pretentii sa mai avem de la "comunitatea" din lumea reala, care, de fapt, este perfect transpusa in lumea virtuala.
:)
Importanta nu este integrarea (la care faceai referire intr-un post anterior sau posterior... nu mai stiu - cel despre "enclave", parca) ci veritcalitatea, principiile si respectul de sine.
Parerea mea.
Daca nu esti binevenit intr-o comunitate doar pentru ca nu pupi dosul celor "sus-pusi" e clar (clarul de luna) ca nu ai ce cauta acolo; NU TE MERITA!

Anonim spunea...

vezi?!
... si aici imi trebuie viza pe pasaport.
Teama roade spiritul, nu-l intareste!

Trimiteți un comentariu

Facem asa: tu combati ideea, eu raspund la fel. Ca pe orisicare, referirile la persoana mea au darul de a ma irita. Ma rog, cele defavorabile... :)

 
Sunt un copac paduret care incearca sa ofere fructe cat mai gustoase calatorului . Nu pretind nimic in schimb, am doar o mare rugaminte: sa facem astfel incat licentele si ISBN -urile sa devina niste chestii primitive, depasite. Multumesc! :)