-

-

luni, 2 mai 2011

Overdose de circ

Si cand te gandesti ca suntem inca la inceputul anului... N-apuci bine sa metabolizezi una ca esti imbiat cu alta si mai suculenta. Pentru absolut oricare gust si preferinta: dezastre mai mult sau mai putin naturale, revolutii de divizie A, B si C, coalitii "binevoitoare" cu paruielile interne de rigoare, nunti imperial-romantice, preliminarii sanctificatoare. Iar acum, Osama care anunta mandru moartea lui Obama. Sau invers. Din discurs nu se intelege prea bine. Cu atat mai putin din fotografie. Nu va preocupati, debunker -ii sunt la lucru! La randul lor si acestia vor fi debunkerati, asa ca nu e pericol de "intoxicare". Asta vrea sa zica sa traiesti intr-o democratie libera, poti sa-ti alegi fara constrangeri pusher -ul. Unica problema ar fi sa mai gasesti o vena neatrofiata. Descurca-te! Oferta de posmagi e limitata.



Si cand te gandesti ca suntem inca la inceputul anului...
 
 

20 comentarii:

Joker spunea...

"Noi insine nu suntem altceva decat compilatii arbitrare ale unei carti prea vasta pentru simturile cu care am fost inzestrati. Si care, oricum, investim mai mult in coperta decat in continut..."
:)
Mai,bai,cai..flacai nu' cum o fi la capsuni dar ai de la minteainima mia un10,1
:)

hera mariana spunea...

:)

Oana Marginean spunea...

Te salut Sorin! Pana la urma, nu cred ca mai conteaza daca Osama a fost sau nu tinta unui glont, ar trebui sa ne gandim ce urmeaza din asta si cine ce urmareste... Asta ca un exemplu... sau detaliu... M-am saturat!

SOmeONE spunea...

Joker, multumesc! N-am mai primit pana acum o nota cu virgula. :)

SOmeONE spunea...

Mariana, :))

SOmeONE spunea...

Salut, Oana, de acord, chiar nu conteaza asta. Dar este ingrijorator ca "cei de sus" nu se mai obosesc macar sa inventeze niste povesti mai subtile sau sa le anticipeze "lansarea". Asta inseamna ori ca opinia publica este intr-o stare de amorteala (ca sa nu folosesc termeni ofensatori) care nu ar justifica efortul de a elabora chestii prea sofisticate, ori ca respectivii sfideaza orice si pe oricine, insultandu-ne inteligenta.
De exemplu, despre Osama au spus ca "a fost deja ingropat (sic) in... mare, dupa uzanta musulmana". Acuma, eu nu sunt un expert in ale islamului, dar nici un ignorant total. Dar de asemenea uzanta, e prima data ca aud. Si ma gandesc ca da, arabii sunt vestiti pentru indemanarea lor in a "naviga" folosindu-se de "corabiile desertului", dar cei de la CIA sau mai stiu eu care agentie teatrala ar trebui sa nu ia anumite concepte chiar ad litteram...

Anonim spunea...

Pâine şi circ. Povestea se repetă de prea multă vreme ca să ne mai mrăm că până şi "ei" s-au plictisit să elaboreze scenarii credibile.
:)

SOmeONE spunea...

Paine si circ se ofereau pe timpuri. Fiind o chestie perisabila, painea s-a pierdut undeva, pe drum. Sau, mai stii, o fi cazut in mare, dupa traditie, deh! :))

Joker spunea...

Pai asta e si idea:sa nu primesti nota cu punct.
:))

SOmeONE spunea...

:))
Priceput. Dar sa nu zic "hop" pana nu vad media...

Oana Marginean spunea...

Pai nu se mai sinchisesc sa foloseasca subtilul pentru ca publicul, respectiv audienta este indobitocita chiar de ei si este tratata ca atare. Rolul de educator (de calitate) al presei pare astazi desuet si pe cale de disparitie. Sunt mai multe genuri de (tele)spectatori: cei creduli, cei sceptici in mare masura si cei partial sceptici, nestiind ce anume sa creada din ceea ce li se serveste la tv. Daca televiziunea (si nu numai) ar avea intr-adevar credibilitatea ceruta de codul deontologic, nu ar exista aceste diferente.

SOmeONE spunea...

Da, Oana, dar aici discursul nu este chiar asa de simplu. Informatia a fost mereu manipulata, fabricata, umflata, dezmintita, rupta din context. Iar genurile de "consumatori" de care aminteai au existat si ele dintotdeauna. Doar ca astazi, diferentele dintre ele sunt mult mai nete si mult mai rigide. Scepticul este ultra-sceptic si negationist a priori. Iar credulul, din pacate, frizeaza idiotia. In vanitatea lor, isi inchipuie ca doar pentru faptul ca traiesc intr-un secol super-tehnologizat, perceptia lor asupra realului este mai calitativa decat a celor de pe vremea lu' Pasvante. Noi nu mai suntem consumatori de informatie. Suntem suporteri ai informatiei! Alegem un mijloc (tv, ziar, internet) sau/si, in cadrul acestuia, DOAR anumite produse ale sale. "Eu citesc blogu' lu' Cutare" sau "citesc ziarul lu' Peste"! O specie de snobism cultural, daca vrei. Nu mai stim sau suntem prea comozi pentru a tria informatia, suntem blazati si nu citim/ascultam pareri care contravin perceptelor noastre. Nici macar de curiozitate sau de amuzament. Poate nu o facem de frica... :)

Anonim spunea...

Eh, cu pâinea... mai subţire, că strică silueata.
Iar circul s-a diversificat.
:))

andreiraduM spunea...

:)
Salut, Sorinule!
Io gandesc ca suntem in mileniul III...
si mai gandesc ca s-a aruncat cu mult praf de prostit sapiensii. Si mai gandesc ca se straduiesc relativ usor pentru a imbeciliza mase mari de sapiensi, scotand pe banda rulanta tot felul de manuscrie, ritualuri si stratageme astrale pentru a regresa mentalul colectiv pana-n momentul in care a-l manipula devine... floare la ureche!

Joker spunea...

Meedia?
De la mine pan'la tine adaugi doua zerouri, scazi impuritatile, te uiti la coerenta simulezi doua aplauze pt igiena mentala, arunci in aer doua sarutari catre Doamne/doamne(chiar gagici, serioase sa fie) si vezi ce tI iese.
:))

Joker spunea...

Realitatea intrece codul deontologic si credibilitatea lui si a mass mediei televiziunii implicit.
Transmite-i tu Oanei.
:)
Nu poti sa te uiti la toate astea si sa nu te PRIVESTI la/in oameni.
Suntem cu totii in sala de clasa iar profesoara(legea/guvernul/ue)ne tot cere notele.
Iar noi elevii suntem innebuniti dupa ele.
Simplu.
:))

SOmeONE spunea...

Andrei, calendaristic suntem in mileniul trei. Nu se stie pentru a cata oara... :)
Sapiensii se pare ca nu sunt chiar atat de sapiensi cum le place sa creada. Ori au ajuns la o limita fiziologica, ori sapienta are prea multe masti care o fac sa nu poata fi distinsa cu claritate. Sigur, manuscrisele, ritualurile si astrologia in exces contribuiesc mult la toata aceasta confuzie. Dar poate fi doar o incercare, o etapa obligata. Oricum, nu e o scuza. :)

SOmeONE spunea...

Jocker, interesanta comparatie. Ai tu ce ai cu notele... :))

Joker spunea...

Bine zis:))
Sa i rup capul(gandurile)cui merita?
:))

Oana Marginean spunea...

Ai dreptate, Sorin! Aseman ce se intampla azi culturii unui soi de proletcultism care duce la anihilarea culturii (intr-un mod mai mult sau mai putin fatis) la fel ca in regimurile totalitare. Si asta tot in scop manipulator, banuiesc...

Trimiteți un comentariu

Facem asa: tu combati ideea, eu raspund la fel. Ca pe orisicare, referirile la persoana mea au darul de a ma irita. Ma rog, cele defavorabile... :)

 
Sunt un copac paduret care incearca sa ofere fructe cat mai gustoase calatorului . Nu pretind nimic in schimb, am doar o mare rugaminte: sa facem astfel incat licentele si ISBN -urile sa devina niste chestii primitive, depasite. Multumesc! :)