-

-

vineri, 22 aprilie 2011

Vinerea Gri

De cumparat miel - bifat. De rezervat minivacanta la munte, obisnuita locatie - bifat. Traditionala partialà reinnoire a garderobei - bifat. Modesta donatie la UNICEF - bifat. SMS -uri cordiale - bifat.
Ufff, ce stress! Anul asta lista nu mi-a incaput pe un singur post-it, format megagigant. Am doua! Cel rozuliu contine "prioritatile". Cel galben-pai - cele peste care se mai poate si sàri, dar numai in caz de forta-majora. Si cum ma aflu la un bun punct, pot sa imi conced o mica pauza pentru o cafea aburind-aromata acompaniata de rasfoirea presei on line. Ia sa vedem nitel, Preafericitul Cutarica: "Patimile Domnului Nostru Iisus, simbol al....." - eh, p-asta am citit-o si anu' trecut. Mai departe. "Grav accident de circulatie pe DN...." - lasa-ma frate, ca vreau si io sa ma relaxez! "Moni, Irinel, Motanel...." - chiar, ce-or mai fi combinat? Mda, ahamm - just aici - bestiala faza asta... dincoace nu prea sunt de acord... A dracu' Moni, oricum! Ce mai avem? "Vantu ataca...." - am citit deja previziunile meteorologice. Ah, nu, stai ca e vorba de alt Vant acolo, ma intereseaza. Strasnic om si le zice pe sleau! Nu ca dezbracatul ala de Mahatma Ghandi, din articolul de deunazi pe care ma apucasem sa-l citesc pacalit de numele exotic, de prezicator Maya... Bine, acum nici cravata lu' Sorinovidiu nu e chiar maximul ce se poate spera de la viata, da' nici cearsaful aluia. Mai ales asortat cu un asa fizic... Buun. Ce mai merita lecturat? Fukushima, Gaddafi, rebeli, drone, caricatura maimuteasca a lui Obama, Bunga-bunga, Carla Bruni. Ce plictiseala!... Mica-publicitate, plina de eBay, trailere cinematografice, remorchere modistice, torpiloare pseudo-stiintifice - ditamai flota de spam jurnalistic, ca doar nu poti lasa pagina tabloidului semideserta. Mai am doua guri de cafea, ce fac? Doar nu am sa o beau cu ochii fixati in gol ca un lobotomizat. Hai, fie, click pe tantarul asta suparator de titlu cu litere mici, pulsatorii, cu care si-au impodobit toti colturile frontispiciilor. "Ziua Pamantului". Sa fac un hatar cafelei, in rest ma astept sa citesc obisnuitele "indemnuri", sa sting lumina o ora sau doua, sa ma alatur vreunei gasti de excentrici cu un sac din plastic in mana si sa colind zonele de pic-nic adunand pet-urile iresponsabililor. Vreo "excursie" cu bicicleta, tot in gasca, cu doua echipaje de politisti sictiriti in fata, de filmat si de pus pe Tube, sa rada si curcile... Acum, taman in Vinerea Mare. Sau Vinerea Patimilor, daca preferati.

Vinerea Patimilor? Hmm, stranie coincidenta de anul acesta... An in care, din intamplare, coincid si Pastele celor doua mari ramuri ale lumii crestine, ortodoxa si catolica. Vrei sa vezi ca dezaxatii aia cu saci plini de pet-uri sau ciclistii caraghiosi o vor interpreta ca pe un "semn"? Ca se vor apuca sa scrie oarece Via Crucis ereticà si apocrifà, dar mai presus de toate cu pretentii ecumenice?! Ha! Ce vor pune in locul celor 14 statii-popas? Hiroshima si Nagasaky, Cernobyl si Fukushima, Golful Mexic si BP, masacrul padurilor - pluviale sau nu - Ajka si Copsa Mica si cate altele? Numai ei stiu cum vor reusi sa selectioneze doar 14, tinand cont si de faptul ca Ziua abia a inceput. Cea mai mare problema cred ca o vor inalni la cea de-a 14-a si ultima statie. Cea care suna: "Punerea în Mormînt şi Învierea". E posibil ca ultima actiune sa nu se (mai) verifice... Coincidenta sau nu, mie mi-a cam stat cafeaua in gat. Ma duc sa adaug ceva pe lista. Nu spun ce, caci altfel as invalida urarea pe care vreau sa o fac tuturor: Paste Fericite!



10 comentarii:

hera mariana spunea...

Eşti la curent cu VÂNTU', IRI, MONI...:) de parcă ai fi în ţară!:)
SĂRBĂTORI FERICITE SORIN! oriunde te-ai afla tu şi familia ta!

Administrator spunea...

Sarbatori fericite si linistite, Sorin !

SOmeONE spunea...

Mariana, Maria, va multumesc si va intorc urarile, ridicate la patrat! :)

SOmeONE spunea...

Ia sa vedem, facut urari pe bloguri - bifat; raspuns la urari, bifat... :))

Dan Ioanitescu spunea...

Draga Sorine,
Nu am lista, nu am bife; (tu esti oricum pe alt tabel). Am venit ca la un prieten bun, sa-ti doresc lumina! Multa lumina! Si succes!

SOmeONE spunea...

Multumesc, Dane, stiu asta, era doar o gluma, fara rautate. Ai dreptate, inaintea succesului este Lumina. Lumina sa nu te ocoleasca nici pe tine! :)

Ryanna Pop spunea...

petrecere in liniste si bucurie a zilelor de vacanta, alaturi de familie si prieteni!
Paşte fericit!:)

ioan spunea...

SOmeONE in primul rand multumesc pentru ascociere, apoi pentru urari...in nici-un caz, in ultimul rand pentru ce scri si mai ales pentru modul cum o faci... e un cantec foarte vechi SOmeONE..." Somewhere, over the rainbow..." il canta "Dorothi"-Judi Garland in "Vrajitorul din Oz "
Sa iti astearna Dumnezeu numai curcubee deasupra, iar la capatul lor...SA AFLI comori de fericire...

SOmeONE spunea...

Ioan, multumesc la randu-mi! Asa urare frumoasa e o raritate in zilele noastre. Imi permit sa mi-o insusesc si sa o redirectionez catre toti cei care citesc aceste randuri!
Cantecul acela vechi si minunat, de fapt nu are varsta, exact ca si marii artisti. :)

ioan spunea...

Bineinteles...SOmeONE...bineintles ca poti prelua si darui la randu-ti...Doar cu mentiunea: " Sa nu te superi...pe Ploiesti..."

Trimiteți un comentariu

Facem asa: tu combati ideea, eu raspund la fel. Ca pe orisicare, referirile la persoana mea au darul de a ma irita. Ma rog, cele defavorabile... :)

 
Sunt un copac paduret care incearca sa ofere fructe cat mai gustoase calatorului . Nu pretind nimic in schimb, am doar o mare rugaminte: sa facem astfel incat licentele si ISBN -urile sa devina niste chestii primitive, depasite. Multumesc! :)