-

-

luni, 31 mai 2010

To beeee, or not tu beeee...

                                       
                            
Era pe vremuri o anecdota simpatica. Cele trei faze ale betiei in grup:
1°- vorbeste unul si toti ceilalti asculta
2°- doi cate doi, vorbesc intre ei
3°- vorbeste toata lumea si nu asculta nimeni.


Desi sunt suficient de interesat de politica, rareori abordez aceasta tema pe blogul meu. In sensul de politica predicata. Ei bine, anecdota de mai sus se potriveste, turnata, la situatia romaneasca din aceste zile. Anume, ne aflam in faza a treia. La TV, in ziare si, cu precadere pe bloguri, nu mai are tihna omul sa citeasca o stire decenta, despre vreo crima infioratoare sau un viol de grup, un jaf armat pus in act de niscai echipe de comando ce declanseaza bazucile si rachetele sol-sol din dotare contra unor indarjite casiere de schimb valutar, incapatanate si decise sa moara eroic decat sa consemneze fabuloasele sume adunate in casa de marcat in cele doua ore trecute de la inceputul programului de lucru... Nu domnule, nu !! Peste tot troneaza, cu litere de-o schioapa, bolduite si italicizate, rosii tipatoare, titluri din familia: "Romani!!! Desteptati-Va!!!" ""Pe ei, pe Mama lor!!!" "Am zis eu..." "No, we cannot!". Daca e sa-i scoatem din calcul pe copii sub 10 ani (varsta la care incep serios sa se gandeasca pe care portal sa isi deschida primul blog), batranii paralitici si cei cu vederea prea slaba pentru a mai nimeri tastatura P.C. - ului si pe mamele cu mai mult de trei copii, care nu isi permit sa plateasca o baby-sitter in cele 3-4 ore de medie cat stau ele pe net, ne mai raman vreo 8 pana la 10 milioane de bloggeri romanesti. 90% din acestia, au ca tema principala de publicare , pe langa clasicele copy&paste, ati ghicit!! Politichia! Mai corect, Politicipsa Dupa Ioan ! Aceasta incepe cu un motto foarte convingator: "De ce ti-e frica, nu scapi!". Iar ca post-scriptum, "Nimeni nu e profet in tara sa! Cel mult, cucuvea...".

Restul de 10%, plus categoriile defavorizate insirate mai la deal, ar fi target-ul astora de i-am pomenit. Si, pana aici, toate bune si frumoase. Dar targhetilor nu le-a adus nimeni la cunostinta acest lucru. Asa ca acestora li se cam falfaie. Colac peste pupaza, cei 90% nu stiu nici ei, la randul lor, ca alora le trece pe deasupra. Asa ca, continua sa isi faca "datoria" asteptand ca, odata "sensibilizati", nesimtitii sa se apuce serios de treaba. Treaba de... berbeci. Dar nu din regnul animal, ca cei ce prolifereaza fericiti la curtea (a se citi stana) lui Becali. Nu. Berbecii de asalt cu care dadeau aia in portile cetatilor in Evul Mediu, pana sa se inventeze spaga si intratul pe usa din dos... De se spargea poarta, meritul era, fireste, a "manuitorilor", a celor ce strigau mai tare "Heeeei-rup!". Daca nu ceda, puteai foarte bine sa gasesti o gramada de scuze, ba ca berbecul era prost, din lemn prea moale, ba ca poarta era de bronz si ce mama dracului poti sa faci cu un bustean pricajit contra aliajului (aliantei). Asa ca din berbec, unealta se transforma in coscogeamite tap. Ispasitor. Istoria se repeta totdeauna. Stai sa vezi cand s-o termina razboiul...


Pana una-alta, "berbecii" sunt in greva. Si pe nimeni nu-l doare capul.
                              
                                       
                                          
  
Asculta mai multe audio Muzica 

                                    
                                                                                

13 comentarii:

Anonim spunea...

"Nimeni nu e profet in tara sa! Cel mult, cucuvea...".
Asta-i antologică! Am râs de era să cad peste pisică.
Păi, da, îţi vine să profeţeşti de pe unde eşti matale! Noi dacă zicem ceva, ne acuzi de cucuvelism.
:)))))))))

SOmeONE spunea...

D'aia am si plecat, nu? :)))

silvana spunea...

intr-adevar,la noi toata lumea striga heeei-rup,pacat ca s-a furat berbecul.
dintr-un masochism,specific noua,ne uitam in continuare sperand ca se va sparge totusi poarta

SOmeONE spunea...

Pai nu? Decat un berbec costeliv, mai bine o speranta sanatoasa... :)

silvana spunea...

corect!

Şerban Tomşa spunea...

Sorin,
umorul tău e fabulos... Citind despre bloggeri şi target-ul lor, am găsit rezolvarea unei probleme care mă frământă de multă vreme : de ce e, în România, piaţa de carte e prăbuşită şi nu vrea să se ridice ? Cu alte cuvinte, de ce se vând puţine cărţi, adică numai alea scrise de Mirciulică C., promovat în draci de Humanitas ?
Mi-am dat seama că răspunsul e simplu : sunt mai mulţi scriitori decât cititori. Şi cum majoritatea scriitorilor sunt preocupaţi mai mult să-şi astâmpere setea lor nestinsă şi proverbială, nici ei nu se mai citesc unii pe alţii... :)

Anonim spunea...

Bun regasit!

"... fiecare cu ce-l doare!"
deviza romanului.
:)

SOmeONE spunea...

Serban, daca ar fi sa scrii un roman despre aceste faze/etape ale betiei democratice, cum ai imagina-o pe cea de-a patra? Facand abstractie, fireste, de tot mai indepartata posibilitate a "trezirii spirituale" douamiidouasprezecista... :)

Ramona spunea...

Nu stiu exact in care categorie ma incadrez, dar ma simt mai mult un berbec putin avariat care, fireste, a observat ca, mai nou, refularile, revoltele, razboaiele si chiar apocalipsa se desfasoara in virtual.
Homo Tehnologicus hoinareste prin Computerland si elaboreaza ample strategii de supravietuire in acest mediu acaparant...uitand de multe ori de mediul sau natural ale carui elemente au inceput sa-i fie tot mai straine. El poate fi recunoscut usor dupa privirea incetosata si obosita, cearcanele pana la genunchi, starea de apatie ce-l cuprinde cand nu are in fata un ecran de computer si cocoasa de rigoare.:)
Ma duc sa ma culc, a inceput sa ma doara cocoasa.

SOmeONE spunea...

Abia acum inteleg eu de ce traia atat de izolat tipul ala de la Notre Dame. :))

Ramona spunea...

:))

hera mariana spunea...

Sorin,
te-a prins şi pe tine politichia?:)

SOmeONE spunea...

Ca bun Roman ce sunt, Mariana...
:)))

Trimiteți un comentariu

Facem asa: tu combati ideea, eu raspund la fel. Ca pe orisicare, referirile la persoana mea au darul de a ma irita. Ma rog, cele defavorabile... :)

 
Sunt un copac paduret care incearca sa ofere fructe cat mai gustoase calatorului . Nu pretind nimic in schimb, am doar o mare rugaminte: sa facem astfel incat licentele si ISBN -urile sa devina niste chestii primitive, depasite. Multumesc! :)