-

-

luni, 24 august 2009

Religie versus evolutionism

Mama cretinilor viziteaza maternitatea tot la noua luni. Ba nu... la sapte! Vizita nu in sensul de vizita. De productie! In schimb, mama inteligentei este pe zi ce trece tot mai sterila... Pe deasupra, cretinii supravietuiesc TOTI. Cei care au ceva "in pod", insa, pare ca au mari probleme in a se adapta. Rar cate unul supravietuieste.
In punctul asta, eu m-as cam lua de domnul Darwin! Bine ma fratioare... cum dracu' o dam acum cu selectia naturala?!! Ca daca stam sa te ascultam, rezulta ca aia normalii sunt EI si ca nefericitele exceptii sunt destinate disparitiei...
Careva ar putea sa ma sictireasca, sa-l las pe Darwin, sa-L intreb pe Dumnezeu, ma rog, pe Isus. Pai si astia tin cu EI!!! Cica "fericiti cei saraci cu duhul, a lor va fi imparatia...". Cum adica au spus-o doar din mila?! Dar restul ce vina avem? Ca nu puteau, frate, sa faca sa doara prostia... sa fi vazut cati s-ar fi tavalit prin praf! Iar primul ar fi fost tocmai Darwin...

12 comentarii:

SOmeONE spunea...

Am reflectat putin pe marginea a ceea ce am scris aici... Din postare rezulta ca eu personal ma auto-incadrez in tabara non-cretinilor. Nu am facut-o din lipsa de modestie. Pentru ca exista si posibilitatea ca, ramanand oricum de aceiasi parte a baricadei, numele taberelor sa fi fost gresit atribuite. Ramane doar varianta cu durutul prostiei pentru a avea o confirmare. Sunt dispus sa accept riscurile. Printre doua vaiete, voi gasi puterea sa ii cer scuze lui Darwin...

Anonim spunea...

"Dar restul ce vina avem?"
Restul este intotdeauna un rest. Iar daca cei destepti nu sunt in stare sa supravietuiasca, atunci, CU SIGURANTA, nu sunt destepti, ci au impresia ca sunt destepti.
Cam ambigue taberele, nu?

Facil este sa te asezi in pozitia celui destept, perorand despre prosti.

Anonim spunea...

aaa... si aici e cu aprobare?!
Oare de ce le este atata teama oamenilor de cuvinte?

SOmeONE spunea...

Buna ziua si tie, AndreiRadu. Nu, nu mi-e frica de cuvinte, ba chiar iti multumesc pentru ele. Daca vei incerca sa comentezi la postarile mai recente vei observa ca nu sunt cu "aprobare". La cele vechi exista dintr-un motiv foarte simplu: avizul prin e-mail, pentru a putea raspunde cu promptitudine, pentru ca de regula postarile vechi nu prea mai se rasfoiesc des.
Cat priveste plasarea mea in tabara desteptilor, cred ca primul comentariu a atins problema aceasta.
Cred ca vorbim de doua lucruri diferite. Eu am folosit, oricum, cuvantul inteligenta. Tu faci referinta la "destepti". Fiind doua notiuni putin diferite, afirmatia ta (Iar daca cei destepti nu sunt in stare sa supravietuiasca, atunci, CU SIGURANTA, nu sunt destepti, ci au impresia ca sunt destepti.) are mari sanse sa fie corecta.
O zi buna in continuare.

Anonim spunea...

Daca doresti sa fim din punct de vedere semantic "ad literam" reiterez mesajul folosind unitatea lexicala "inteligenti", insa pentru mine nu are relevanta, atata timp cat nu pierdem din obiectiv contextul.

P.s. - lipsa prostiei nu e neaparat inteligenta, nu?!

Multumesc pentru raspuns, si tie o zi inspirata.
Apropo', locuiesti in Italia?
Cum iti par italienii comparativ cu romanii (vorbind la modul general)

SOmeONE spunea...

Nu, nu vorbeam de diferenta lexicala. Oricum, dorind sa nuantam, am putea discuta la nesfarsit pe marginea acestei consideratii. Panseul meu, insa, avea ca "tinta" principala darwinismul. Prostia era doar un instrument, desi nu intamplator ales. Si nicidecum nu se dorea o peroratie partinitoare, in ceea ce scriu am incercat mereu sa ma plasez intr-o pozitie neutra, de observator. Si spun "am incercat", este posibil ca, omeneste, prejudecatile mele sa influenteze in buna masura viziunea corecta.
Da, in momentul de fata traiesc in Italia. Italienii fata de Romani? Am sa folosesc un singur concept, iar tu vei trage concluziile: mic-burghezi. Sa vedem acum cat de mult vei fi influentat de propriile prejudecati... :)

Anonim spunea...

:)

"mic-burghezi" este o impresie generala, sau faci referire doar la o anumita parte a societatii?
Nu-mi pot exprima opinia (evident, plina de subiectivism mai mult decat de prejudecati) pana nu am un tablou cat de cat complet, nu vreau sa presupun ceea ce vrei sa spui, ci vreau sa stiu ceea ce vrei sa spui.
:)
astept lamuriri

SOmeONE spunea...

Mi-ai cerut o impresie generala. Deci da, societatea italiana este mic-burgheza. Evident este vorba aici strict de aspectul conceptual, nu de cel material, pentru ca acesta din urma poate fi relativ. Vazuti de noi, mic-burghezii sunt bogatasi. A fost o mica capcana, oricum, eram interesat daca te lansai in obisnuitul discurs cu reminescente post-decembriste. Ma bucur ca nu ai facut-o.
Gandirea mic-burgheza este foarte pragmatica si la asta ma refeream cand ii caracterizam pe Italieni. Dar este un pragmatism flexibil, sanatos. Desi din afara poate parea altfel.

Anonim spunea...

In opinia mea, italienii comparativ cu romanii sunt mai deschisi, isi exprima libertatea intr-un mod bine inteles.
Pragmatici, daca sunt?
Da! Insa sunt macinati si de o lene "mic-burgheza".

P.s. - ma bucur si eu ca nu am cazut in capcana, cine dumnezeu ma mai scotea din ea?! daca-mi trebuie viza si pentru asta?!
:)

Sunt de acord cu opinia ta, am putea extinde subiectul romani/italieni, insa deja am scris ditamai caruta de litere pe aici, in lumea ta virtuala si... asteptarea vizei ma enerveaza teribil. Noroc ca nu ai pus si litere de control, ca abandonam terenul acesta frumos construit de tine.
Norocul meu!
:)

SOmeONE spunea...

Ah, nu le-am pus?!!! Remediez imediat! :))))

Anonim spunea...

:)

O seara faina. Mi-a placut dialogul cu tine, chiar si asa intrerupt de impertinenta vizei ce se vrea imperios necesara (exprimare ante-decembrista :) ).

Poate cand voi reveni, voi gasi terenul fara conditionarea vizei, grilajul backgroundului disparut in neant, iar pe tine sa te gasesc cu acelasi tonus.

Si nu uita, atata timp cat te autoincluzi in rest, nu poti emite pretentii de intreg.
:)))
Fac referire, evident, tot la NLP (care a contagiat tot mapamondul).

SOmeONE spunea...

Departe de mine gandul de a emite pretentii de vizionar perfect. Dupa cum este scris si in prezentarea din profil, sunt constient ca punctele mele de vedere pot avea o mare doza de subiectivism si ca pot fi provocatoare. Imi place sa joc cu cartile pe fata.
Ma bucur ca ai gasit agreabila si folositoare vizita ta, in ciuda micilor inconveniente, dealtfel in parte ne-intentionate.
Iti multumesc pentru consideratii si pentru interes, si mie mi-a facut o mare placere dialogul cu tine, te astept oricand vei avea placerea.
Toamna placuta. :)

Trimiteți un comentariu

Facem asa: tu combati ideea, eu raspund la fel. Ca pe orisicare, referirile la persoana mea au darul de a ma irita. Ma rog, cele defavorabile... :)

 
Sunt un copac paduret care incearca sa ofere fructe cat mai gustoase calatorului . Nu pretind nimic in schimb, am doar o mare rugaminte: sa facem astfel incat licentele si ISBN -urile sa devina niste chestii primitive, depasite. Multumesc! :)