-

-

luni, 25 iulie 2011

Candide prietenii

              

Se pare ca in ziua de astazi, cine nu are un cont inregistrat pe una din retelele de socializare este privit ca o specie de dinozaur. Pana si babele au prins obiceiul, in discutiile dintre ele, sa-l caine pe cate cate unul: "Cutarica? Da, maica, pacat de el... Un baiat asa tanar si frumos, din familie buna... Te-ai fi asteptat sa n'aiba cont pe feisbuc?!..." Va dati seama ce handicap? Degeaba zambiti, cazurile de dezmostenire care au la baza aceasta intolerabila lipsa sunt in crestere vertiginoasa! Cine isi doreste in familie un asemenea element antisocial si greu de deslusit, ermetic? Care te face de ras cand il prezinti cuiva iar acela, doritor de a dobori barierele inter-umane, ii va pune, dupa rit, obisnuitele intrebari fundamentale pentru o "lectura" cat mai rapida a personalitatii orisicui: "Tu ce tip de celular ai?" si "Cati prieteni ai pe Facebook?"
Bine, acuma stie toata lumea ca multora le trece pe deasupra raspunsul tau pe care nici macar nu il retin. Intrebarile sunt doar un pretext pentru a putea apoi sa-ti spuna el ce "scula" poseda si cum aceasta ii permite sa fie in contact permanent cu pagina sa si cu cei o mie de prieteni de acolo. De fapt, o mie si doisprezece, in timp ce discutati s-a mai agregat o duzina! Asta, bineiteles, este valabil in cazul in care tu esti in stare sa dai un raspuns urmat de o oarecare cifra, nu are importanta care. Daca insa pilotul automat al respectivului sesizeaza o afirmatie insolita de genul "Nu, eu nu am cont pe Facebook", acolo inauntru, in subtilul si fragilul mecanism al empatiei, o sirena se pune sa sune! Exact ca cele de la un program anti-virus. Aceasta intrerupe dureros elanul nobil al confidentei spirituale si doar cei mai puternici reusesc sa isi mascheze socul: "Mda... ce-o fi dom'le cu caldurile astea? Nu mai sunt verile care erau odata..."
Pe buna dreptate! Asta inseamna ca esti recalcitrant la progres, conservator si snob! Fara a mai pune la socoteala ca nu-ti cunosti interesul. Preferi prietenia "clasica"? Sigur, cum sa nu, aia cand esti obligat sa imprumuti bani, sa iti sune telefonul noaptea, sa fii judecat, mustrat, sfatuit... Si de catre cine? De catre unii care te pun la acelasi nivel cu ei pentru ca isi inchipuie, ca si tine, ca omul este doar ceea ce ii permite camasa de forta a realitatii. In schimb, virtualul iti daruieste oportunitatea renasterii! Sa pui in vitrina doar ceea ce vrei tu, sa fii propriul tau creator, fara limite si fara efort si mai ales fara obligatii.
Hmmm... Stii ca m-a pus pe ganduri? Mi-am aruncat o privire pe pagina sa. Cu X si cu Y sunt prieten si eu, in viata reala si pana aici imi da cu plus. Complexele de inferioritate ma asalteaza cand, intre multi altii, vad la el: Jimy Hendrix, Martin Luther-King, Microsoft si Pizzeria "La Rondine". Cel mai mult insa, m-au impresionat " "Spitalul De Urgenta N.3" si "Cimitirul Central S.A". Gata, imi fac cont!
  
                    
               

13 comentarii:

Anonim spunea...

Nuuuuuuu! Nu-ţi fă cont!
Păi eu cu cine mai vorbesc şi râd pe blog?!!
:(

Anonim spunea...

Acum, serios vorbind, nici eu n-am astfel de conturi şi nici nu mă atrage să-mi fac. Mai mult, mă enervează la culme când primesc invitaţii pe mail ca să mă alătur nu ştiu cărei reţele de socializare.
Anacronici şi pădureţi ce suntem, nu?!
:))))))))

SOmeONE spunea...

Prea tarziu! M-am inregistrat si deja am 8... ba nu, 13... ah, 22... 38... mi s-a blocat pagina! :))
Asa ca anacronic si paduret nu sunt, am intrat in rand cu lumea. Daca esti cuminte, te adaug la tabela, te pun intre Obama si Maica Teresa din Calcutta... :))

Anonim spunea...

:)))))))))
Vai, mie!
Cum aş putea rezista în faţa unei astfel de oferte neaşteptat de generoasă.
Ăăăă, NU, mulţumesc!
Dacă mă mai invită careva nu'ş ce sunt capabilă să-i fac! Devin...fag(ă).
:P

SOmeONE spunea...

Pun pariu ca nici celular cu Android si jocuri nu ai! Dinozauro! :)))))

Anonim spunea...

Ai câştiga pariul fără echivoc!
:)
Dacă ar fi după mine, cu celularul aş sparge nuci, dar se uită lumea strâmb, la mine.
Ca să nu-ţi mai spun că având mai mult de trei "botoane", orice aparat de genul acesta e declarat pe loc duşmanul meu personal!
:)

SOmeONE spunea...

:))
A aparut noul Motorola Nutcracker! :))

Administrator spunea...

:(
A aparut, dar i-au scos lopatica de inghetata ...
:(((

SOmeONE spunea...

Da, pentru ca altfel nu avea loc tirbusonul bluetooth. :)))

Administrator spunea...

:(
Ma reintorc la Samsung. Macar are periuta de dinti wireless.

SOmeONE spunea...

Da, am avut si eu modelul acela. Foarte reusit, daca ii adaugau si optiunea de a apela si receptiona alte telefoane, ar fi fost perfect! :))

Administrator spunea...

Aaaa, iar te-ai aruncat la modelul cel mai updatat. Versiunea anterioara inca receptiona. :)))


Zi frumoasa, Sorin !

SOmeONE spunea...

Idem! :)

Trimiteți un comentariu

Facem asa: tu combati ideea, eu raspund la fel. Ca pe orisicare, referirile la persoana mea au darul de a ma irita. Ma rog, cele defavorabile... :)

 
Sunt un copac paduret care incearca sa ofere fructe cat mai gustoase calatorului . Nu pretind nimic in schimb, am doar o mare rugaminte: sa facem astfel incat licentele si ISBN -urile sa devina niste chestii primitive, depasite. Multumesc! :)