-

-

miercuri, 9 iunie 2010

Ameno

<< Te salut, preafericitul meu vecin de pe norisorul de sus, cum o mai duci cu viata eterna? >>



<< Ohooo, ce ma bucur de intalnire, a trecut ceva nontimp de cand nu ne vedem! Bine, multumesc, putin cam ocupat dar plin de extaz, oricum. Preasenina ta sotie ce mai face, sper ca a trecut cu bine peste acel necaz!>>


<< Da, multumesc, de intrebare, acum si-a recapatat linistea, sigur, nu i-a fost usor. Tocmai ei trebuia sa i se intample, auzi dumneata, sa mostenesti coscogeamite mosia si tot acel patrimoniu, asta iti poate pune cruce...>>


<< Intr-adevar... Si cum ati scapat de belea, in final? >>


<< A, am fost putin josnici, dar alta solutie nu aveam... Am donat totul unor orfelinate si case de batrani, acolo jos... >>


<< Hmm, lasa ca se putea si mai rau... Sa daruiesti la saraci, spre exemplu - ar fi fost pierduti iremediabil! Dar sa lasam lucrurile triste, spune-mi mai bine, am vazut ca ti-ai "tras" un nou Dostoievsky, complet in piele, cu titluri aurite... complimente! Cu toate ca ceva nontimp inainte am avut si eu un Esenin, parca as prefera marfa greceasca, nu stiu, poate un Aristotel, asa cum are un preaimpacat coleg de odihna de-al meu....>>


<< Eh, natural, comparatia nu rezista, insa eu sunt multumit, raportul pret-calitate este mai mult decat satisfacator. La cate pacate l-am platit, as putea spune ca am facut o afacere grozava! Cu diferenta pana la un Aristotel sau chiar un Hemingway, mi-am mobilat si norisorul cu cateva piese de Bach si Shostakowich, iar copiilor le-am luat cate o pereche de aure de cea mai buna marca. >>


<< Daca as putea, as fi invidios, preacuratul meu prieten! Insa stiu ca frumusetea dumitale de cont, doldora de pacate sunatoare, nu ti-a picat din aaa... supracer, ci ai platit un pret greu... E drept ca acum sa te bucuri de el! >>


<< Multumesc, multumesc, mi-a facut placere sa te revad insa acum trebuie sa fug, am un colocviu la biroul de personal al unui mare concern. Poate ai auzit de el, produce cele mai bune snacks- uri - anecdote, epigrame, tablete... Vreau sa schimb postul actual, m-am plictisit de aceasta fabricuta de mici bucurii, sa mai se ocupe si altii de timp insorit, flori si tablouri, simt ca pot sa fac mai mult. Am aici curriculum-post-vitae, cred ca vor fi impresionati! >>


<< Nu ma indoiesc de asta si iti urez succes! Ne mai vedem, poate iesim intr-o seara la nectar-bar- ul din colt, mai schimbam doua vorbe si mai punem vesnicia la cale... >>


<< Negresit, te salut si iti doresc o zi normala! >>
                         
                                                  

                                           
                                             

41 comentarii:

silvana spunea...

cu asa o viata vesnica...nu mai vreau dincolo.
si eu credeam ca aici e greu....

Anonim spunea...

:)
Bun regasit, Sorinule!
:))
M-a amuzat dialogul preaseninilor si preacuratilor!
Ce n-am inteles este... de ce ar mai trebui sa achizitioneze exemplarele scrise ale lui Dosto, Hemi, Einst etc., cand pur si simplu ar putea purta dialogul fata-n fata cu acestia!?
O masa rotunda si simpozioaneeeee!

Ideea oricum e faina tare!

Anonim spunea...

Aha, care va să zică ai renunţat la adidaşii cu toc pe mijloc şi ţi-ai tras aripi.
Vorba cântecului (adaptată):
"Un' te duci tu, mielule?
Un etaj mai sus, domnule."
Fâl-fâl, fâl-fâl...
:)))))

SOmeONE spunea...

Silvana, complimente! Imi place umorul tau fin. :)

Andrei, si eu te-as putea intreba de ce, in loc sa-l citesti, nu te duci sa il cauti pe, sa zicem, Paunescu? Oricum, chestia cu cartile era o analogie. :)

Iris, trebuie sa ma adaptez, altfel ma mananca... inaripatii! Fiind incepator, mi-am atasat si o parasuta. Sa nu ma spui la aia de la moravuri... :)))

Anonim spunea...

Văleu, paraşute-n Rai?!
:)))))))))
Şi mai şi spui în gura mare?!!
:)
(Bre, io nu te pârăsc, dar se vede "cocoaşa", deh.)

Anonim spunea...

Serios acum, este excelent scris. Se aplică iar treaba aia cu sclipirea ... Ştii domnia ta, am mai vorbit noi odată.
Despre "dedesubturile" plasate cu măiestrie în text mi-e şi frică să vorbesc, că cine ştie ce gugumănie scot pe tastatură.

SOmeONE spunea...

Multumesc! Sigur ca imi aduc aminte. Am fost asa deziluzionat... :))))

Anonim spunea...

:)
'neatza, tuturor!

Sorinule, nu-l caut pe Paunescu, pentru ca stiu unde este.
De vorbit cu el am vorbit mult si bine. Acum, de vreo 3-4 ani, e mai rarut, pentru ca drumurile noastre nu se mai intersecteaza!
:))
Iar raspunsul edificator ar fi: pentru ca aici, jos, nu beneficiem de nontimp!
:))))
Toate cele bune.

Administrator spunea...

Supratare ! :)))



Mila mi-e de preasenina, dar de preafericitul mi se rupe sufletul.

Negresit te salut, preacurate domnule Pekin! Cum mai merge afacerea cu adidasii de cand birourile s-au elevat ? Oarecumva afacerea cu inaripatele (am inteles, desigur) nu o impieteaza pe cea cu pamantenele ?

DaenIris spunea...

Am postat acest comentariu pe unul din blogurile lui Dan, însă cred că se potriveşte şi aici, mai ales după comentariul Mariei.

(oarecum offtopic)
:)))))))))
Să mai zică cineva că nu se fac minuni şi-n zilele noastre. Nu-s ele chiar cristice, dar ...uite că sunt.
Cum "ce minuni"?
Se vede cu ochiul liber că s-au înmulţit peştii. La greu. (Pâine nu ne trebuie, oricum, fiindcă ţinem la siluetă!)

Cum "care peşti"?
:))))))))

Administrator spunea...

Preacurate Domnule Pekin, tin sa va comunic pe aceast cale ca eu ma dezic si ma delimitez strict de orisicare insinuari pe care le strecoara preafericita doamna Iris in acest spatiu paradisiac.

Cu consideratie si in speranta unui parteneriat elevat ...

SOmeONE spunea...

Andrei(ule), eu ziceam de Adrian Paunescu... :))

Celor doua preacinstite doamne: ati reusit sa bulversati pacea mea interioara... M-ati purtat prin China ca sa vaz ce? Pesti parasutisti?... :))

Maria, birourile s-au elevat de-au sarit in aer! Trebuie numaidecat sa ne reprofilam, poate pui o vorba buna si pentru mine acolo, la... spatii verzi. :)))

Anonim spunea...

Şi eu mă delimitez, Maria.
(Auzi la ea: "preafericita doamnă Iris"! Asta a durut rău, să ştii!!)
Păi, lumea vorbea de înmulţirea pâinilor şi a peştilor şi se plângea că nu se mai întâmplă minuni, când, cel puţin în privinţa "peştilor",realitatea socială spune cu totul altceva. De la rechinii care halesc economia naţională, până la peştişorii care se ocupă cu mica ciupeală sau binecunoscutul "plasament", are balta tot mai mult peşte.
Sau greşesc?

Administrator spunea...

Glumeam, Iris. Sau si tu glumesti ? Am spus eu ca noi doua trebuie sa ne explicam una alteia.
Am zis "preafericita" pornind de la "happyend ..." Da' sunt convinsa ca tu ai surprins tonul glumet si eu ma incurc pe aici in explicatii in timp ce tu razi clipind des.
Eu am ramas undeva ratacita in vremurile in care tare bine se mai vindeau adidasii Sharapova sub prea blanda ocarmuire a Preadistinsului Domn Pekin.

Administrator spunea...

La spatii verzi, desigur, d-le Pekin.
Cu buturuga sau fara buturuga ? Dispunem de spatii separate si ideal izolate pentru buturugi si "fara buturugi".
Stiti desigur ca intotdeauna confortul partenerilor nostri primeaza.
Cu consideratie ...

Anonim spunea...

Bre, Maria, indiferent de conjunctură sau motiv, când cineva îmi vorbeşte de fericirea mea (adică aşa, fără ghilimele) e ca şi cum m-ar înjura de mamă.
:)))
Eu pricep gluma, fii pe pace!
Dar ştii, e ca atunci când iei de obraz un somalez şi-i zici: "Bucălatule!Dolofanule!". După care te răsuceşti spre asistenţă şi rosteşti admirativ:
-Ia uitaţi-vă la ăsta ce s-a îngrăşat şi ce bine arată!!

(Să-mi fie iertată referirea la somalezi, bieţii de ei!)

Administrator spunea...

ok. Inteleg. Atunci imi cer scuze. A fost fara nici un fel de intentie.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Ei, hai, acum e chiar caraghios. Pentru ce îţi ceri scuze?!
E vina ta că aşa percep eu referirile la fericirea mea?
Şi, apoi, dacă Sorin vorbeşte de preafericiţii de pe norişori, puteam noi să facem opinie separată? Puteam, dar nu se cădea, deh!

Maria, serios e în regulă şi te rog să nu-ţi mai faci griji.

Anonim spunea...

:)
Sorinule, tot despre el vorbeam si eu.
Nu este nicio confuzie.

Iote-te cum se starni neintelegerile intre toti si toate.
:))
O fi vinovat un preasenins din inaltul cerului????

SOmeONE spunea...

Andrei(ule), zau, iarta-ma... eu ziceam de Adrian Paunescu, poetul, ala de facu cenaclu'... poarta el o barba alba... :)

SOmeONE spunea...

Maria, de data asta nu mai scapi: tre' sa dai mielu'! Dar inainte, sa faci bine sa explici si muza care te-a inspirat la alegerea numelui, ca la mine "il cervello" e pe regim economic tot o zi da si una nu. Iar azi e aia de da... :))

SOmeONE spunea...

Iris, de somalezu' ala zici, de se ascundea dupa matura? Si cand l-au dibuit, au vazut ca mai era si cu un cumnat si cu un var de-al doilea? :)))
Il stiu, culege capsuni pe randul de vizavi de mine. :)))

Administrator spunea...

Domnule Pekin, ilustre, va rog sa faceti un efort considerabil si sa va reamintiti de memorabilul contract kinoroki-tokuuuuu (semnam chiar acu') pe care chiar dvs. insiva l-ati pus in discutie (vezi http://trendulcodurilor.blogspot.com/2010/05/oopa-sirtaki.html#comments )inainte de a stabili un oaresicare parteneriat in ceea ce priveste businessul cu adidasii.

SOmeONE spunea...

Mult prea-stimata si gentila partenera, am dat curs imperativei dumneavoastra solicitari. In urma considerabilului efort, de dumneavoastra sugerat noua, cu atata noblete sufleteasca, a reiesit o grava lacuna in sistemul nostru informational, mai precis in zona serverelor, care nu prea au servit cum trebuie, mai ales Sharapova... Profitam de ocazie pentru a ne cere cele mai umile scuze, in speranta ca proverbiala dumneavoastra condescenta va va permite iertarea inexplicabilei noastre lacune, asa cum si noi iertam lacunistilor (!) nostri...
Caci, desi inecati in propriile noastre remuscari, nu putem sa nu remarcam, evident, cu miliardele de scuze de rigoare, ca, in cazul de dumneavoastra amintit, se facea referire la un contract in limba japoneza si nicidecum unul privitor la acea gasca de numai cateva miliarde de omuleti porniti sa cucereasca si sa distruga fundamentele economiei occidentale, notorii plagiatori pe care, in jargon de afaceri obisnuim sa-i numim "poporul xerox" si cu care, de-ar fi sa murim de criza bubonica, nu vom avea in veci raporturi comerciale!
Drept pentru care, veti binevoi a corija apelativul ce cu onoare ni l-ati acordat, preschimbandu-l in Tokio. In schimb, noi vom corija nefondatele, desigur, suspiciuni nutrite, pentru o secunda, la adresa eruditiei dumneavoastra geografice...

P.S.
Asta nu va va exonera, desigur, de obligatia donatiei gingasului patruped...

Cu stima, Conducerea, Executantii si Beneficiarii "Pingeaua Phoenix Redivivus et Resuscitatus SRL"

:P :P
:)))

Anonim spunea...

Sorinule, despre el vorbeam si eu, nu despre Basescu!

:)
Si el e om, si el merge la banci, si el mananca, si el merge la wc, etc.
Are si prieteni de familie.
E si presedinte de Fundatie, face si fapte bune in afara faptului ca e om de cultura si om politic.
:))
Sau crezi ca a murit?
:soc:

Administrator spunea...

Stimabile, respectabile si preavenerabile domn Tokio, cu regret va prezentam regretul ce ne-a cuprins la constientizarea gravei - si regretabilei as spune - erori careia am cazut prada intr-un mod, fireste, cat se poate de regretabil.
Nefiind vorbitori de kinoroky-tokuu (si va rugam a ierta condescendent eventualele greseli ortografice si prozodice ale acestui foarte, foarte, dar foarte scurt haiku), am aproximat nobila dvs. origine luand in considerare consideratiile pe care ati binevoit a le emite chiar dvs. in acelasi context, in calitate de negociator, chiar in momentele in care fiind in insusi exercitiul functiunii de "negociator strasnic", sugerati distinsei dvs. cliente sa cedeze oraresce favoruri in favoarea Pekinului.
Intelegem de asemenea ca asemenea erori nu ne exonereaza de obligatiile catre, citez "Conducerea, Executantii si Beneficiarii "Pingeaua Phoenix Redivivus et Resuscitatus SRL"" si cu deosebita onoare, va oferim acest mic si gingas pekinez patruped, cuminte ca un mielusel dar cu o inteligenta feroce, purtator al profundelor si sincerelor noastre pareri de rau.

Coplesiti de respecte si regrete, uram societatii PPRR SRL un succes fulminant si rasunator, menit sa starneaza invidia si declinul economic al intregului si numerosului neam de plagiatori notorii.

PS: Intelegem de asemenea ca formula de final la care ati recurs reprezinta un mod de salut cordial uzitat pe coordonatele dvs., astfel incat incheiem in aceeasi nota pentru a nu intra in diferende de ordin cultural :
:P :P
:))))

Anonim spunea...

Moamăăăă, ce şedinţă se desfăşoară pe aici!!!

Şi pantofii mei tot nepingeliţi sunt!
:))))))))

SOmeONE spunea...

Hay, Maria-san! Frumos Hayku, da' haycu patrupedu'! :)))

Iris, oferta pe care ai refuzat-o, nu mai e valabila, degeaba bati matale apropoul... :P

Administrator spunea...

Aku' !
:)))

SOmeONE spunea...

... & BaroSu... :))

Administrator spunea...

sereLE :)))

Anonim spunea...

Alooooo, glumeam!
Unde ai mai văzut matale pingele la aripi, ăăăă?
:P

Administrator spunea...

SC Aripingele SRL ;)

Anonim spunea...

Serios?!
Păi atunci de ce m-a indus Sorinul în eroare şi mi-a propus pingelire autentică de mergători, nu împănare de aripi ?
:))))))
Paraboliştilor ce sunteţi voi, nah!
:))))))))

SOmeONE spunea...

Ba s-avem pardon, monser! Suntem societate serioasa iar in obiectul nostru de activitate nu figureaza nici inductia, nici instalarea lighenelor parabolice si nici tepele! Ma vad nevoit sa fac adresa de retrimitere la discutie... mi-e lene acu' sa pun lynkul, da' e valabil cel de mai sus, al Mariei. :))

Anonim spunea...

Dom'le, deci eu nu mai pricep nimic. Prin urmare, pingeleaţi sau împănaţi?

Şi cea de-a doua aripă a mea unde e?
Sorin, tu ce ascunzi la spate?
:))))))))))

SOmeONE spunea...

Pingelim, impanam si, la nevoie... impaiem! :))
Cum ce ascund la spate? Ai uitat de parasuta? :))))

Administrator spunea...

:)))))))))

La ananghie ... impaiati ?
Sau tine de o alta breasla ?

SOmeONE spunea...

Nu, tine de... ecologie. Nu se mai fac statui din materiale costisitoare si devoratoare de pretioasa energie. Deci, "candidatul" vine impaiat... :)))

Administrator spunea...

Vine baiatuuuuu !!!! :)))

Trimiteți un comentariu

Facem asa: tu combati ideea, eu raspund la fel. Ca pe orisicare, referirile la persoana mea au darul de a ma irita. Ma rog, cele defavorabile... :)

 
Sunt un copac paduret care incearca sa ofere fructe cat mai gustoase calatorului . Nu pretind nimic in schimb, am doar o mare rugaminte: sa facem astfel incat licentele si ISBN -urile sa devina niste chestii primitive, depasite. Multumesc! :)